Cele mai populare destinații de vacanță în Regatul Unit

Marea Britanie este una dintre destinațiile de vacanță preferate de cei care vor să descopere locuri noi încărcate de istorie. Bine cunoscutele ploi și clima în general mai rece nu reprezintă obstacole pentru cei mai motivați.

Marea Britanie este una dintre destinațiile de vacanță preferate de cei care vor să descopere locuri noi încărcate de istorie. Bine cunoscutele ploi și clima în general mai rece nu reprezintă obstacole pentru cei mai motivați.

Chiar și cei care locuiesc deja aici, lucrează sau studiază în Anglia au motive suficiente să exploreze împrejurimile. Mai jos detaliem câteva dintre locurile care merită vizitate, mai ales că multe sunt în apropierea marilor orașe.

Londra este principala atracție pentru cei care vizitează Anglia. Un oraș fascinant încărcat de istorie, plin de muzee și galerii de artă, cu parcuri verzi și zone de cumpărături fantastice, continuă să încânte turiștii. Aici se află și cea mai mare comunitate de români din Marea Britanie, deoarece oferă cele mai bune salarii și locuri de muncă.

Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham este o experiență ce nu trebuie ratată, iar o plimbare pe străzile capitalei este ca un tur virtual prin istorie.

Cambridge este un oraș fermecător englezesc situat pe râul Cam la nord de Londra. Pentru cei care trăiesc în capitală, distanța mică reprezintă un motiv excelent să facă cel puțin o excursie de o zi. Kings College Chapel, situat de-a lungul râului Cam, este considerat un exemplu de arhitectură gotică. Respectata universitate britanică atrage zeci de mii de turiști, pe lângă studenții eminenți care decid să studieze aici.

Unul dintre cele mai cunoscute situri din lume, Stonehenge este format din terasamentele care înconjoară un decor circular de pietre sud-vestul Angliei. Din Londra nu este deloc dificil să ajungeți în aceste locuri, unde se află vestigii istorice din neolitic și epoca bronzului.

Cei pasionați de istorie nu trebuie să rateze Castelul Edinburgh, un veritabil simbol al capitalei Scoției. Majoritatea românilor care au ales să lucreze sau studieze în Scoția preferă Edinburgh, un oraș cosmopolit cu o cultură și arhitectură fascinante. Orașul Vechi găzduiește cea mai faimoasă stradă din Edinburgh, Royal Mile care face legătura între Castelul Edinburgh și Palatul Holyroodhouse. Pe de altă parte, Orașul Nou vă îmbie cu arhitectura sa neoclasică ce datează din secolul al 18-lea.

Din moment ce vă aflați în Scoția, ar fi păcat să ratați ocazia de a vizita zona cunoscută drept Scottish Highlands.

Dacă v-a plăcut filmul Braveheart, trebuie neapărat să petreceți măcar câteva zile pe aici pentru a explora locurile din film. Zona este foarte puțin populată, cu multe lanțuri muntoase care domină regiunea și include cel mai înalt munte din Marea Britanie, Ben Nevis.Printre atracțiile sale cele mai populare se numără Eilean Donan și Loch Ness, cel mai renumit lac din Scoția.

Aventurați-vă în Minunatele Parcuri Naționale

Lake District, sau Districtul Lacurilor este mai greu accesibil pentru că se află în nord-vestul Angliei, în comitatul Cumbria. Totuși, merită să vă deplasați o distanță mai mare pentru că aici se află al doilea cel mai mare parc național din Marea Britanie. Este destinația preferată pentru drumeții și alpinism și atrage aproximativ 14 milioane de turiști în fiecare an.

Un alt parc național minunat este Snowdonia, de unde se poate vedea chiar și Irlanda în zilele frumoase de vară. Situat de-a lungul coastei în Țara Galilor, Snowdonia este locul în care puteți escalada Snowdon, cel mai înalt munte din Țara Galilor și Anglia. În aceste părți ale Marii Britanii există deja o comunitate puternică de români, atrași nu doar de frumusețea locurilor dar și de oportunitățile de angajare. Sunt mari șanse să va întâlniți cu conaționali în timp ce explorați aceste parcuri naturale.

Nu departe de graniță cu Țara Galilor, orașul Chester se află pe răul Dee din Cheshire. Are o vechime de mai mult de 2.000 de ani, o istorie impresionantă, iar cultura și arhitectura se întind pe mai multe epoci. Zidurile romane și medievale care înconjoară orașul sunt una dintre cele mai mari atracții turistice, cu arhitectura lor ușor de recunoscut.

Este un moment bun să mergi Anglia mai ales că lira a scăzut, există o mulțime de locuri minunate de vizitat. S-ar putea să îți placă atât de mult încât poate decizi chiar să te relochezi acolo pentru ceva timp și să îți găsești un loc de muncă. Dacă acest lucru se va întâmpla și vei deveni un migrant român în străinătate, găsești informații utile despre viața în Marea Britanie pe blogul TransferGo -- un serviciu de transfer internațional de bani care vine în sprijinul migranților.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri