Live acumFilm: Regatul secret (SUA 2013)
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Detaliile neștiute din spatele telenovelei "Secretul Mariei", care acum 14 ani făcea ravagii la Antena 1

În urmă cu 14 ani, pe micile ecrane apărea prima telenovelă românească, difuzată la Antena 1, ce i-a avut ca protagoniști pe Ioan Isaiu și pe Anemona Niculescu, fostă membră a trupei A.S.I.A.

În urmă cu 14 ani, pe micile ecrane apărea prima telenovelă românească, difuzată la Antena 1, ce i-a avut ca protagoniști pe Ioan Isaiu și pe Anemona Niculescu, fostă membră a trupei A.S.I.A.

Ce fac în prezent foștii actori din telenovela "Secretul Mariei"

Anemona Niculescu - Maria/Loreana

Anemona Niculescu, fostă membră a trupei A.S.I.A a fost protagonistă în serialul "Secretul Mariei". Timp de 115 episoade, Anemona a dat viață personajului Maria. De asemenea, actrița a jucat și rolul surorii sale gemene, Lorena. Actrița a renunțat la muzică, dar a rămas în domeniul actoriei. Totodată, fosta solistă a trupei A.S.I.A este mama unui băiețel, pe nume Alexandru Valeriu.

"Sunt profesor doctor asociat la Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, secţia Actorie, unde predau actorie împreună cu Maia Morgenstern şi Tache Florescu. Voi juca într-un film serial. După ce am plecat din trupa A.S.I.A., am colaborat cu mai mulţi artişti şi iubitori de artă", a spus Anemona Niculescu pentru Click!

Ioan Isaiu - Octavian

După ce a avut rol principal în "Secretul Mariei", Ioan Isaiu a devenit protagonist în telenovela "Vocea Inimii", care s-a difuzat anul următor la Antena 1. "Ioan Isaiu a venit ultimul la casting. L-a învățat, a dat proba și rolul a fost al lui", declara în octombrie 2005 Simona Macovei, supervizorul artistic al telenovelei "Secretul Mariei" de pe atunci.

După aparițiile sale din serialele românești, prezența lui pe micile ecrane a devenit din ce în ce mai rară. În momentul de față, Ioan Isaiu este actor la Teatrul Național din Cluj-Napoca.

Liviu Vârciu - Oliver

În telenovelă, Liviu Vârciu a purtat cravată pentru prima dată în viața lui.

"Când Liviu Vârciu (pe atunci cunoscut sub numele de Liviu de la LA) a venit la casting pentru rolul lui Oliver și a văzut câți actori erau, a vrut să plece. A rămas, și atunci când a dat el proba toata lumea a tăcut. Era foarte bun", spunea Simona Macovei în anul 2005.

Cu siguranță, Liviu Vârciu rămâne cel mai popular actor din "Secretul Mariei". Cunoscut după succesul din LA, Liviu Vârciu este în prezent concurent la emisunea "Te cunosc de undeva", și face echipă cu Andrei Ștefănescu.

Olga Delia Mateescu - Otilia

Olga Delia Mateescu, marea actriță și scriitoare română, distinsă cu numeroase premii și distincții pentru activitatea sa artistică a jucat în telenovelă un rol negativ. Aceasta a interpretat-o pe Otilia, mama protagonistului (Ioan Isaiu).


Secretul Mariei, un scenariu cu o poveste incredibilă

Telenovela spune povestea a două gemene identice, pe nume Maria și Lorena (Anemona Niculescu), care deși erau surori, ele aveau personalități total diferite. Lorena era căsătorită cu Octavian Bărbulescu (Ioan Isaiu), moștenitorul unui adevărat imperiu, iar Maria, era dansatoare într-un bar. Maria avea o viață dificilă, însă, în lumea în care trăia, a reușit să-și păstreze bunătatea. Durerea provocată de pierderea, cu ani în urmă, a bărbatului iubit, Octavian, i-au conferit Mariei un aer nobil și misterios, considerat irezistibil de cei mai mulți dintre bărbații pe care îi întâlnea. O tragedie survenită pe neașteptate va schimba complet destinele celor două surori și o va face pe Maria să descopere că viața Lorenei e departe de a fi perfectă, ci e plină de secrete și minciuni. Otilia, mama lui Octavian angajează un asasin, pentru a o ucide pe Lorena. Maria simte că se întâmplă ceva cu Lorena și pleacă să se întâlnească cu ea. O găsește însă moartă și hotărăște să afle cine a ucis-o. În acel moment, Maria ia decizia de a-i fura identitatea Lorenei, surorii sale gemene.


Delia și Smiley, pe coloana sonoră a serialului

Smiley și Delia au colaborat pentru coloana sonoră a telenovelei românești „Secretul Mariei”. Piesa a devenit în scurt timp hit, iar duetul celor doi a fost îndrăgit de publicul român. Melodia are în prezent aproximativ 3,4 milioane de vizualizări pe YouTube, fiind ascultată și în zilele noastre. În videoclip, Delia era îndrăgostită de Smiley, iar el îi împărtășea sentimentele. Cei doi se întâlnesc în fața casei, iar momentul lor de tandrețe este întrerupt chiar de Liviu Vârciu, actor și el în serial, care o cheamă înapoi în casă.

Telenovela a fost produsă de regretatul Valeriu Lazarov, omul care a revoluționat divertismentul de televiziune românesc. Celebrul realizator al Televiziunii Spaniole din anii 1970 a decedat la data de 11 august 2009 din cauze naturale. Pentru a transpune pe ecran povestea plină de suspans, emoția și drama gemenelor Maria si Lorena, Valeriu Lazarov a apelat la vremea aceea la o echipă de profesioniști argentinieni. Inițial, producția fusese gândită pentru 40 de episoade, însă pe parcurs aceasta a ajuns la un număr de 115 episoade, scenariul telenovelei fiind unul original.

Sursă: Libertatea, Adevărul, Click!, Jurnalul Antena 3, Wikipedia

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro