Armata Română e la datorie la „Bravo, România!”

Sunt obișnuiți cu un regim spartan, dar oare vor face față antrenamentelor din sala de repetiții și din studioul de canto?

Sunt obișnuiți cu un regim spartan, dar oare vor face față antrenamentelor din sala de repetiții și din studioul de canto?

Membrii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu” întră în show-ul „Bravo, România!” duminica aceasta, la Antena 1, de la ora 22.00.

Sunt obișnuiți cu efortul fizic, cu presiunea psihică, dar scena e un domeniu nou pentru ei. Subofițeri, instructori, comandanți de pluton și chiar un colonel vin în emisiunea de la Antena 1 cu un singur gând: să ajute Asociația Veteranilor Militari și Veteranilor cu dizabilități din București, care acorda sprijin membrilor şi persoanelor cu probleme medicale şi sociale deosebite din rândul militarilor activi, veteranilor şi veteranilor în activitate, pensionaţi, în rezervă sau retragere, precum şi membrilor familiilor acestora şi urmaşilor acestora.

Cu mult entuziasm, militarii nu au stat pe gânduri și au intrat în luptă pentru a-și susține cauza. Au învățat să cânte și să se coordoneze în coregrafii deloc ușoare, ba chiar au recunoscut că la instrucție e mult mai ușor decât în sala de dans.

„Ne-a omorât, trebuie să mergem la recuperare”, va adăuga unul dintre ei. Și Dana Dorian le-a dat bătăi de cap la repetiții: „E mai acră decât lămâia și mai acidă decât bateria”, va spune glumind un colonel, după ce echipa sa a fost supusă celor mai lungi și istovitoare ore de canto. Cum arată numărul lor, dar și ce impresie vor face în fața juriului și ce note vor primi, telespectatorii Antena 1 vor afla duminica aceasta de la 22.00.

Despre Asociația Veteranilor Militari și Veteranilor cu dizabilități

Asociația își propune să constuiască primul centru de refacere, recuperare și reabilitare pentru militarii veterani si veteranii cu dizabilitati. Militarii care poartă urmele războaielor din Irak şi Afganistan strâng bani pentru un centru de refacere şi tratament.

Întorşi din misiunile în care țara i-a trimis, după luni de spitalizare şi nenumărate operaţii, au nevoie de îngrijiri pentru tot restul vieţii. Daniel Porumb a fost paraşutist. După o misiune în Irak a rămas paralizat de la gât în jos. A urmat multe tratamente, merge cu regularitate la Spitalul Militar, dar va avea nevoie de îngrijire toată viața. Valentin Zamfir a fost în aceeaşi misiune cu Daniel.

Lui Eugen Mănăila i-a fost sfârtecat piciorul într-un atac al talibanilor în Afganistan, în 2010, când se întorcea dintr-o misiune de cercetare şi de luptă. Sunt aproape 200 de militari români răniţi în războaiele din Balcani, Irak şi Afganistan. Vor să poată fi tratați acasă, să facă recuperare aici și să nu mai fie nevoiți să meargă peste hotare la tratamente.

Ultimele știri