Așa arată, astăzi, fata care a născut cea mai faimoasă replică din filme din toate timpurile: ”Run, Forrest! Run!”

Mama Hannei Hall n-a vrut să o ducă la audiții. Totuși, a primit rolul lui Jenny din tinerețe, în ”Forrest Gump”, capodopera din 1994, cu Tom Hanks. Avea doar nouă ani când a strigat: ”Run, Forrest! Run!”, replică considerată a fi una dintre cele mai cunoscute din toate timpurile

Mama Hannei Hall n-a vrut să o ducă la audiții. Totuși, a primit rolul lui Jenny din tinerețe, în ”Forrest Gump”, capodopera din 1994, cu Tom Hanks. Avea doar nouă ani când a strigat: ”Run, Forrest! Run!”, replică considerată a fi una dintre cele mai cunoscute din toate timpurile

Când Nina Axelrod a sunat și a anunțat-o că e rost de un casting, mama Hannei n-a vrut să meargă. Nina trecuse pe la Hollywood, bifase ceva filme, acum, la 40 de ani, ținea o agenție ce căuta vedete. Hanna Hall, o puștioacă pe la șapte ani, era prevăzută în agenda Ninei. Regizorul Robert Zemeckis în persoană o claxonase la un telefon, se mai băgase cu ea în seamă. ”Fată, am povestea lui Winston Groom, de acolo plec la drum. Un scenarist bun, frate cu mine, Eric Roth, mi-a adaptat-o pentru ecran, subiect meseriaș, viața Americii vreme de 30 de ani, de pe la 1950 până prin 1980. Am nevoie de o copilă finuță, să-mi joace rolul unuia dintre personajele principale în tinerețe. Mă ajuți?”

După ce a citit scenariul, Nina s-a gândit direct la Hanna. Audițiile erau într-o duuminică și, la început, mama n-a vrut s-o ducă. Axelrod a insistat și bine a făcut. Domnișoara Hall a fost admisă. Jenny Curran era personajul principal feminin, Hanna urma s-o joace în tinerețe, prin anii '60. La chip semăna cu Shirley Temple, minunea din Cetatea Filmului, așa că succesul era garantat. Filmările au pornit la drum în 1993, avea nouă ani.

Ca partener l-a primit pe Michael Conner Humphreys, de acceași vârstă. Mai exact, Forrest Gump în copilărie.

Cei doi turnează faimoasa scenă. Jenny și Forrest în varianta copii au o relație de prietenie frumoasă. Michael interpretează perfect rolul unui băiețel cu handicap, picioarele sale fiind prinse în șuruburi și fiare. E ținta ironiilor când se gândește să fugă, pentru a scăpa. Urmăritorii aruncă în el cu pietre, se suie pe biciclete și pornesc să-l calce. Forrest aleargă, la început mai greu, încetinit de harnașament. Apoi se aude vocea Hannei, Jenny în tinerețe, care strigă: ”Run, Forrest! Run!” Copilul prinde aripi, hiperbolic șuruburile se desfac, el se descătușează și va ajunge să înghită, apoi, sute de kilometri ca profesionist.

Hanna a strigat, Michael s-a pus pe fugă. Scuze, Jenny a strigat, Forrest a plecat ca din pușcă...

Replica rămâne celebră, devine cunoscută în întreaga lume, se transformă într-un fel de enunț folosit în toate ocaziile. Orice tânăr american care iese la alergat e încurajat cu ”Run, Forrest! Run!” Filmul primește 13 nominalizări la Premiile Oscar, pleacă spre casă cu șase statuete.

Astăzi, Hanna R. Hall are 31 de ani. A mai prins, de atunci, 22 de roluri în pelicule, scurt metraje sau documentare. Dar, parcă de fiecare dată o vom recunoaște după sunetul de acum două decenii ”Run, Forrest! Run!”

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri