Căutare Live

SPECIAL! Marius Tuca s-a destainuit in emisiunea lui Mircea Badea: "Ma lupt de 20 de ani pentru a rezista pe hartie"

Marius Tuca. A renuntat la televiziune de multi ani, aproape zece, dar nu si la visul de a tine un ziar, Jurnalul National. Acum, cand tirajele se prabusesc, iar presa scrisa traverseaza o criza profunda, Maria Tuca - jurnalist pur sange - continua sa lupte. Intr-o aparitie de exceptie in emisiunea lui Mircea Badea, cel care a fost, ani la randul, un reper pentru jurnalisti si cititori a facut o radiografie a societatii romanesti. Si a modului in care ea este reprezentata in presa scrisa, pe internet sau la televizor. Interviul, in continuare.

S-a bagat "In Gura Presei". Din nou. Cu presa a luat "nastere", cu ea ramane pana la sfarsit. Maris Tuca, directorul ziarului Jurnalul National, a vorbit, in emisiunea lui Mircea Badea, despre presa scrisa. Sau, altfel spus, despre ce a mai ramas din ea. Ultima oara o facuse prin 2004.

"Ma lupt de 20 de ani pentru a rezista pe hartie. Nu ne-am luat salariile sau le-am luat foarte greu. In fiecare zi trebuie sa ma uit in ochii oamenilor si sa le spun ca mergem inainte. Oamenii aia nu vorbesc de viata privata, nu se duc la mort sa pozeze vata din nas si nu se duc la crematoriu. In fiecare zi, de 20 de ani, le e teama sa incalce legea. Au respect fata de meserie, nu i-as lasa eu niciodata", a spus Marius Tuca. Dar, cu toate obstacolele, merge inainte.

"Eu sunt intr-o competitie pe viata si pe moarte pentru supravietuire, dar sunt intr-o competitie cu unii care incalca orice regula. Publicul asta a fost construit, a fost educat. Noi l-am educat, am scos douazeci de milioane de carti", a mai spus el.

Dar e greu sa te bati, atunci cand esti contra curentului. Si o recunoaste:

Tinand cont de situatia dificila in care se afla presa scrisa, Marius Tuca a dorit sa faca un apel catre cititori. Catre cititorii de ziare pe hartie, dupa cum ii place sa spuna.

"Intr-o redactie in care erau 500 de oameni, mai sunt 50. Astea sunt vremurile pe care le-am trait din 2008 incoace. De aia ii rog pe oameni sa cumpere ziare, ziare pe hartie. Merita sansa de a cumpara ziare”.

"Dragonul: Viata lui Bruce Lee", filmul serii la Antena 1 (astazi, 20:30)... Cu Banii Jos: CRBL, cand manca Mircea cel Batran mamaliga din porumb???...
Ultimele știri