Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

This is Bucharest! "Bucharest, NOT Budapest!" De data aceasta, Iron Maiden a nimerit-o!

Suntem in top, pe pozitia a cincea! In cel al confuziilor georgrafice la nivel mondial. Cu totii ne amintim momentul in care vocalistul trupei Metallica, James Hetfield, si-a salutat fanii stransi la Romexpo cu fraza: "Buna seara, Budapesta!". Iar cazul nu este singular, si Michael Jackson sau Lenny Kravitz au comis-o!  

Bucuresti sau Budapesta, pentru straini este tot una. Ca sa nu mai fie confundata Capitala noastra cu cea a maghiarilor, cativa tineri romani creativi au gasit solutia.

Pentru a clarifica diferenta dintre noi si vecinii maghiari, cativa tineri au initiat o campanie numita "Bucharest, not Budapest"! Ideea a aparut in momentul in care un grup de suporteri basci au ratat finala Europa Champions League pentru in loc sa aterizeze la Bucuresti, au ajuns la Budapesta.

E adevarat e denumirea englezeasca a celor doua capitale este extrem de asemanatoare, motiv pentru care tinerii s-au gandit sa vina in ajutorul turistilor confuzi. Acestia au lansat chiar si un manifest.

"Ne-am gandit inca de anul trecut ca trebuie sa facem ceva in sensul acesta. Ar fi bine ca in urma campaniei sa nu mai existe astfel de confuzii", au declarat initiatorii campaniei.

Ce-i drept, aseara am scapat de confuzie! Trupa Iron Maiden, aflata din nou pe scena in Bucuresti, dupa ce in 1995 ne confunda cu Budapesta, a nimerit-o. Insa, turistii veniti pentru concertul din Romania, s-ar pastrat destul de confuzi, reusind cu greu sa explice unde se afla de fapt, in Bucharest sau in Budapest?

Recomandari