Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Un copil american sare în ajutorul băiețelului sirian din Ambulanță! Scrisoarea lui emoționantă a ajuns până la Obama: „Eu îi voi împrumuta bicicleta mea!”

Luna trecută, lumea întreagă a rămas impresionată de imaginea copilului sirian plin de sânge şi praf ce a supravieţuit unui bombardament în Aleph. Un copil din Statele Unite a făcut însă şi mai mult.

Luna trecută, lumea întreagă a rămas impresionată de imaginea copilului sirian plin de sânge şi praf ce a supravieţuit unui bombardament în Aleph. Un copil din Statele Unite a făcut însă şi mai mult.

I-a oferit nu numai prietenia ci şi casa lui băieţelului din ambulanţă devenit imaginea conflictului din Siria. Casa Albă a publicat un video înduioşător în care băiatul îi cere ajutorul preşedintelui Obama.

CITEȘTE ȘI: Salut, numele meu este Băiatul din Ambulanță. Mă poți fotografia. Stai liniștit, nu plâng! Pentru tine sunt doar o știre..

„Dragă domnule Obama. Vă mai amintiţi de băieţelul din ambulanţă din Siria? Crezi că poţi să te duci să îl iei de acolo şi să îl aduci la noi acasă? Parchează pe alee sau chiar în faţa casei şi noi că vom aştepta cu steguleţe, baloane şi flori”, a scris copilul din America.

Alex este din New York şi abia a învăţat să scrie. Lecţia despre care vorbeşte este însă mai presus de cuvinte. Face referire la umanitate.

„La şcoală am un prieten care este din Siria. Omar. Îi voi face cunoştinţă cu Omar şi apoi ne vom juca împreună, cu toţii. Îl vom invita la aniversări, iar el ne va învăţa o limbă nouă. Eu îi voi împrumuta bicicleta mea şi îl voi învăţa cum să meargă pe ea”, a mai scris copilul din America.

Alex promite să îşi împartă toate bunurile cu Omran

Impresionat de drama copilului cu un an mai mic decât el, Alex promite să îşi împartă toate bunurile cu Omran. Jucăriile, camera şi prietenii. Şi tot ce îşi doreşte, în schimb, este prietenia lui Omran. Postată pe siteul Casei Albe, înregistrarea cu Alex a avut un impact uriaş. În mai puţin de 10 ore, videoul a strâns 106 mii de likeuri şi a fost vizionat de peste 3 milioane de ori. Mai mult, preşedintele Barack Obama l-a dat drept exemplu în timpul discursului de la Adunarea Generală a ONU de zilele trecute.

Peste 65 de milioane de oameni au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele şi să plece în căutare de azil, de la sfârşitul anului 2015 până în prezent, potrivit Agenţiei pentru Refugiaţi din cadrul Naţiunilor Unite. Cei mai mulţi provin din Siria unde războiul pentru putere nu se mai sfârşeşte de 7 ani.

Recomandari