Antena Căutare

Delia și-a ales cele patru fete care vor intra la duel, la ”X Factor”

După o etapă de Bootcamp plină de emoții și răsturnări de situație, jurata ”X Factor” Delia și-a ales cele patru fete care vor trece în etapa următoare a concursului, cea a Duelurilor.

După o etapă de Bootcamp plină de emoții și răsturnări de situație, jurata ”X Factor” Delia și-a ales cele patru fete care vor trece în etapa următoare a concursului, cea a Duelurilor.

Alina Mocanu, a cărei voce a fost comparată de jurați cu cea a Deliei, a ajuns în Bootcamp cu un sac de emoții și o mărturisire sinceră: Îi este teamă de colega ei de grupă, Teodora Sava! ”Mama știe că dacă o văd emoționată sau că îi dau lacrimile, mă pierd complet”, a povestit Alina, care le-a promis însă părinților că dacă va ajunge în Galele Live, îi va lua și pe ei alături.

Dacă în prima jumătate a melodiei Alina a părut puțin dezorientată, pe parcurs aceasta a început să facă impresie cu adevărat în fața juraților, dar mai ales a Deliei, care a lăudat-o și i-a oferit primul scaun: ”Eu cred că așa se începe un Bootcamp”.

Geanina Cătălina Mîndrescu a reușit să treacă de audiții după ce a smuls cu lejeritate toate voturile juraților, spre ușurarea sa, mai ales că aceasta era confirmarea de care avea nevoie pentru a ști că este pe drumul cel bun.

Cu gândul la Galele Live și dispusă să muncească pentru a-și câștiga locul acolo, Geanina a intrat pe scenă foarte hotărâtă. Din păcate prestația sa nu s-a ridicat la înălțimea celei din audiții, astfel că Delia nu i-a oferit Geaninei cel de-al doilea scaun disponibil.

Mikayla Kachur, puștoaica de 15 ani care a trăit pe continentul american până de curând, a intrat in Bootcamp fără ukulele, dar cu aceleași emoții mari din audiții. Cu un accent perfect, o voce ușor de recunoscut și mulţi admiratori, după ce a apărut prima dată la ”X Factor”, Mikayla a avut parte de o surpriză în plus: tatăl său biologic a început să o sune din nou după o lungă perioadă în care nu și-au vorbit și i-a mărturisit cât de mândru este de ea.

”Fără instrumentele mele sunt pierdută”, a mărturisit Mikayla, însă și-a făcut curaj să intre pe scenă chiar și fără ele.

Caracterizată de Horia Brenciu drept cel mai ”delicios concurent care a venit vreodată la X Factor”, Mikayla nu a primit nici ea cel de-al doilea scaun din cauza emoțiilor care au făcut-o ca pe alocuri să falseze.

Costina Crăciun, în vârstă de 15 ani, a venit la ”X Factor” din Chișinău și a pășit temătoare pe scena ”X Factor”, în etapa audițiilor. Melodia aleasă i-a adus încă cea mai frumoasă reacție tocmai de la juratul de care se temea cel mai mult. ”Faci o poză cu mine?”, a întrebat-o Carla’s Dreams la finalul prestației sale, convins că aceasta va deveni foarte cunoscută datorită talentului său.

”Am venit doar să cânt, să prind mai mult curaj, iar acum chiar nu am emoții”, a spus Costina mândră de ea, iar acest lucru s-a văzut în toată prestația sa. ”Costina are o tehnică foarte bună, peste care n-am putut să trec”, a spus Delia, oferindu-i cel de-al doilea scaun.

Ana Nica Văcari, de 23 de ani, din Chișinău a terminat un liceu de muzică, apoi s-a mutat în Rusia cu familia pentru ca ea să poată continua studiile la o Universitate de Arte. Deja căsătorită și susținută de soțul său pentru a-și îndeplini acest vis, Ana a fost adusă la concurs chiar de către el. Aceasta după ce la vârsta de 16 ani, participarea la un alt concurs de acest fel nu a decurs chiar așa cum și-ar fi dorit Ana, iar de atunci nu a vrut să mai audă de competiții.

”Ca să nu fierbem pe nimeni, DA, vei lua un loc pe scaun!”, i-a spus Delia la finalul melodiei, iar jurații au fost cu toții de acord, astfel că al treilea scaun a fost ocupat de Ana Nica Văcari.

Narcisa Stănescu, o tânără de 17 ani de etnie romă, din neam de căldărari, extrem de frumoasă și îmbrăcată în costum tradițional, cusut cu fir auriu, i-a uimit pe jurați la audiții nu doar cu ochii verzi, ci și cu povestea ei fascinantă de viață. Promisă încă de la vârsta de 6 ani, tânăra a crescut împreună cu cel care în urmă cu 8 luni i-a devenit soț, astfel că, până a venit ziua nunții, cei doi adolescenți au ajuns să se îndrăgostească.

Narcisa a cântat relaxată în fața juraților, dar nu a reușit să îi convingă chiar pe toți, așa că a pus și un pariu, după ce Carla’s Dreams i-a dat un vot negativ. Cei doi au pariat atunci că dacă Narcisa va avea mai multă ”dulceață în voce” și va ajunge în Bootcamp, juratul a promis că îi va pune la dispoziție studioul profesionist pentru ca aceasta să înregistreze o piesă. Dacă nu, Narcisa îi va face cadou o broboadă tradițională.

Carla’s Dreams nu a uitat de pariu și a promis că se va ține de cuvânt chiar dacă i s-a părut că adolescenta nu și-a păstrat partea ei de înțelegere, iar Narcisa și-a dorit să le facă juraților câteva cadouri cu semnificație. Cei patru au primit fiecare câte un costum tradițional vechi de mai bine de 70 de ani, toate moștenire de familie.

În Bootcamp, Narcisa i-a uimit cu o piesă complet neașteptată pentru ea și chiar a inclus și o parte de rap în numărul său, dar din păcate a primit doar încurajarea Deliei de a continua să cânte, nu și cel de-a patrulea scaun. ”Pe Narcisa Stănescu aș trece-o la categoria părerilor mele de rău. Dacă era anul 2018, iar ea ar fi fost mai bine pregătită, ea ar fi câștigat”, a spus Carla’s Dreams.

Pentru Ioana Teodora Savu, primii 15 ani de viață au reprezentat o continuă luptă. Adolescenta din București a îndurat multă durere și chiar un dignostic ce a fost la un pas de a o lăsa imobilizată la pat. Acum, duce o luptă pentru sufletul ei și vrea să își îndeplinească visul de a câștiga ”X Factor”. Intervențiile eșuate făcute pentru dublă scolioză au fost la un pas de o lăsa imobilizată, astfel că acum, corsetul pe care trebuie să îl poarte zi și noapte reprezintă un chin, dar și salvarea sa. Greutățile prin care ea a trecut au învățat-o să lupte pentru tot ceea ce are, iar țelurile fixate de Ioana nu sunt deloc mici sau ușor de cucerit. ”Vreau să continui cu muzica, dar aș vrea să fiu și doctor. Problema mea de sănătate poate fi tratată doar în străinătate și mi-aș dori ca și copiii din România să poată beneficia de tratament acasă”, a explicat Ioana alegerile sale. Iar dacă pentru admiterea la Medicină este încă prea tânără, Ioana a făcut un pas în plus în drumul său în ”X Factor”.

Alegerea sa de a cânta o melodie a Didei Drăgan i-a adus laudele juraților, Ștefan Bănică spunându-i că este o adevărată ”floare rară”, iar Delia i-a oferit fără prea multe ezitări cel de-al patrulea scaun disponibil.

La doar 15 ani, Ioana Mîrți a reușit să îi impresioneze pe Delia, Horia Brenciu, Ștefan Bănică și Carla’s Dreams cu maturitatea reprezentației sale din audiții. Fiica unui dascăl dintr-un sătuc din Neamț, Ioana a primit mesaje de încurajare de la o mulțime de localnici înainte de a intra pe scenă. ”Îmi doresc mult să devin o artistă mare și apreciată și să îi fac fericiți pe cei din jurul meu”, a mărturisit aceasta.

Aplaudată în picioare de Delia și Carla’s Dreams la finalul reprezentației sale, adolescenta de doar 15 ani a primit în mod categoric un scaun, în timp ce Deliei i-a rămas să decidă cine se va ridica. Astfel, printre lacrimi, Ioana Savu s-a ridicat pentru a-i lăsa locul său Ioana Mîrți.

Teodora Sava, o adolescentă de doar 15 ani din Piatra Neamț s-a dedicat muzicii încă din primii ani de viață și nu se vede făcând altceva. De la 4 ani studiază flaut și pian și nu se vede făcând altceva, așa că a luat foarte în serios Bootcamp-ul ”X Factor”.

”Teodora, ai fost impecabilă și mă bucur enorm că ești în echipa mea!”, a lăudat-o Delia încercând să își dea seama pe cine trebuie să ridice dintre Alina Mocanu, Costina Crăciun, Ana Nica Văcari și Ioana Mîrți. În cele din urmă, jurata ”X Factor” a decis, spre șocul celor trei colegi ai săi ca Alina Mocanu să părăsească scena.

În această atmosferă tensionată a intrat apoi pe scenă Isabela Chitoșcă. După ce ani la rând i s-a spus că nu este suficient de talentată pentru a devenit o artistă, jurații ”X Factor” i-au dat argumentele necesare să continue să cânte. În Bootcamp, însă, Isabelei i s-a reproșat faptul că a avut câteva scăpări nepermise, astfel că aceasta nu a ocupat un scaun salvator.

Francesca Nicolescu, de 14 ani, din Onești, a intrat pe scenă la audiții cu mari emoții și i-a rugat pe cei patru să o lase să cânte pentru a se elibera de tensiune. Iar când muzica s-a oprit, Horia Brenciu, Ștefan Bănică jr, Carla’s Dreams și Delia nu au mai avut multe de spus. ”Cred că de acum nu doar că o să te lăsăm, dar o să te și rugăm să cânți”, a râs Carla’s Dreams.

În Bootcamp, Francesca a intrat ultima, când emoțiile sale deja la cote maxime. Mai mult, chiar înainte ca ea să cânte, Delia a revenit asupra deciziei de a o elimina pe Alina Mocanu. Pentru că regulamentul îi permite, jurata și-a surprins colegii și i-a cerut Alinei să revină pe un scaun, mai exact pe cel al Anei Nica Văcari.

În această atmosferă și cu sufletul îngreunat de o pierdere, Francesca a început să cânte. ”Acum câteva zile, doamna profesoară de limba română a decedat. Eu nu am apucat să îmi iau rămas-bun de la ea și nu am avut curaj să mă duc la înmormântare, așa că aș vrea să îi dedic această melodie”, a mărturisit copila de 14 ani, care și-a terminat cântecul într-o ploaie de lacrimi.

Interpretarea sa extrem de emoționantă și de sensibilă i-a cucerit pe cei patru jurați și a înlăcrimat-o și pe Delia, care s-a văzut din nou pusă în postura de a alege.

”Ești probabil singura din această seară care a reușit să adune toate emoțiile, toți nervii și tot stresul și să le transforme în emoții scenice. E un lucru foarte rar, iar la vârsta ta mi se pare imposibil”, i-a spus Ștefan Bănică, în timp ce Horia Brenciu a fost de părere că dacă ar fi fost seara finalei, Francesca ar fi fost marea câștigătoare ”X Factor” din acest sezon.

De această dată, Costina Crăciun a fost cea care s-a ridicat de pe scaun pentru a-i face loc Francescăi. ”Ești o minune de om! Ai cântat plângând, ceea ce este fizic imposibil! A fost fenomenal!”, i-a spus Delia.

Delia a decis să meargă mai departe la Dueluri cu Alina Mocanu, Ioana Mîrți, Teodora Sava și Francesca Nicolescu. Astfel, în proba următoare, perechile care se vor duela vor fi următoarele: Alina Mocanu - Teodora Sava și Ioana Mîrți - Francesca Nicaolescu.

Delia, Horia Brenciu, Ștefan Bănică jr și Carla’s Dreams vor alege componența perechilor care vor intra apoi la Dueluri, pe 8 decembrie, de la ora 21.15. Astfel, doar jumătate dintre aceștia vor trece în etapa următoare, cea a Galelor Live.

Lor li se adaugă și un concurent surpriză pe care telespectatorii l-au votat pe parcursul edițiilor. ”Finalistul publicului” va fi aflat abia în etapa galelor Live, iar dacă acesta este unul dintre cei 8 finaliști, se califică în etapa Galelor următorul clasat.

„Îngerii Deliei”. Ele sunt cele patru fete cucuiete care se vor duela pentru Galele Live X Factor!... Imagini din cea mai recentă vacanţă a Deliei. Jurata X Factor s-a ţinut de promisiune şi şi-a dus mama în locul mult vis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x