Antena Căutare

Fa ce face popa, nu ce zice el: canta Parazitii!

E student in primul an la Teologie. Si in cel de-al treilea la Medicina. Vrea sa castige X Factor pentru bani, desi in ultimii trei ani a vietuit intr-o manastire

Galerie
Cheloo: "Daca tu canti Parazitii, iti dau eu 3 de DA!"

"Cei izbaviti de Domnul se vor intoarce si vor merge spre Sion cu cantece de biruinta!" Asa scrie in Biblie. Si asta crede si Lucian Dragan.

Chipul il tradeaza. E asemenea calugarului Gaman, din povestile lui Sadoveanu. 'Nant, bine facut, cu barba si plete. Mare, dar blajin. A pornit la drum la Medicina, in targul Iesilor, spre vindecarea omului. Trupeste. In al treilea an de invataminte, prins-a-ntelege ca geaba esti sanatos pe afara, daca esti gaunos pe dinauntru, la suflet. Asa ca s-a tras la Sibiu, la Teologie. Ultimele trei primaveri le-a vietuit intr-o manastrire. Acolo s-a deci sa faca marele pas. Catre X Factor. "Sunt dezinvolt, optimist", spune el.

Cheloo casca ochii. "Buna seara, iubite juriu!", aude. Ii casca si mai tare. Crede ca-l prinde, din prima, in lat. "De ce ai venit la X Factor?" "Pentru banuti!" Parintele-i sincer, rumoare in sala. Ce sa o dea cotita, el nu e om? "Vreau sa-mi iau o casa, o masina!" Cuuuummm??? Si cu morala crestina cum ramane, cea cu banii dati la sarmani? "Ii dau, da imi mai las si mie!"

E jovial, asa cum s-a prezentat la inceput. Baga un Stefan Banica junior, desi inca nu-i concertul de Craciun. Are voce; una Dumnezeiasca, formatata in amvon. Cheloo ii cere si ceva Parazitii. Ce e asta? Blasfemie? Haina monahala si Parazitii? Dar Luci ataca: "20 de tone de bere, 20 de kile de has...20 de femei de 20 de ani!" Sala e in delir. Rapperul, la fel. Doar Bittman nu e sigur pe el. Nu intelege cum un viitor popa poate impaca medicina, cu teologia si cu cantatul la chitara. "O sa ma descurc!", zice Lucian.

Cheloo nu-l fierbe: "Sfiintia ta, nu vreau sa te tin departe de imparatia banului si a faimei!" Trei de "DA". Cheloo are ultimul cuvant. Sau ultimele propozitii. "Iti dai seama, daca un viitor preot ajunge sa castige X Factor, la Mitropolie se va canta din Parazitii...?"

O politista, o profa, un viitor preot. Oastea X Factor se completeaza pe zi ce trece!

Se poate canta Adele si dansa zumba? In acelasi timp?... Raduly - "Accy Daccy Whacky Doo" sau Al Bano Carissi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x