Antena Căutare

Ioan Man, nevazatorul cu voce de inger, a demonstrat ca orice se poate, atunci cand vrei cu adevarat! Vezi reactiile neasteptate ale juratilor!

Pe acest concurent putem spune ca l-au precedat doi monstri ai muzicii, Stevie Wonder si Andrea Bocelli. Infruntand aceleasi dificultati, Ioan Man a descoperit ca desi vazul i-a fost luat la nastere a primit un dar nepretuit in schimbul sau: vocea. Acum, la 27 de ani, s-a decis sa participe la auditiile X Factor; de mic isi descoperise pasiunea pentru muzica si, in timp, a invatat sa fie la fel de entuziast cand vine vorba de viata.

Ioan Man este din Medias, Sibiu, dar l-a “adoptat” Clujul. Nu te astepti sa existe cineva ca el. Cand incepe sa iti povesteasca cum e viata lui, pare de necrezut. Este mai mult decat un alt concurent la X Factor, este un model de urmat in viata. Senin, radiind de optimism, Ioan povesteste ca muzica este totul pentru el, un mod de a trai.

Cand nu canta, Ioan nu sta degeaba: taie legume, pune ingrediente, gateste, ce mai! Daca e frumos pe afara, nu isi plange de mila pentru ca nu poate vedea soarele ci isi ia bicicleta si merge in tandem prin oras. Este un adevarat aventurier! Merge pe role, schiaza, face bungee jumping (!!!), zboara pana si cu parapanta, asistat. Nu stie ce inseamna frica iar visul lui, daca va castiga X Factor, este sa conduca propria masina.

Are o singura deviza in viata: “Daca vrei, poti”. Cu acest gand, intra pe scena X Factor. E clar ca auditia sa va fi cu totul speciala. Poarta ochelari negri, camasa alba si pantaloni negri, dar “accesoriul” care il scoate in evidenta este zambetul urias, de om increzator in fortele sale, om care a trecut prin ce a fost mai rau si a supravietuit.

“Va iubesc pe toti!”, izbucneste Ioan. Cei din public il aplauda in semn de recunoastere. Este pentru prima data cand un concurent ii saluta si pe ei. Ioan nu e sigur cat va conta dizabilitatea sa in concurs, dar Cheloo il asigura imediat ca “aici, nu inseamna nimic”. Auditia sa e tot ce conteaza si desi toti juratii il admira de departe, vor sa ramana corecti cand vine vorba de dat verdictul.

“You Raise Me Uuuup, so I can stand on mountains”, suna refrenul melodiei alese de Ioan. Sala se ridica in picioare. Ioan Man canta din suflet, canta ca si cum ar fi singur, pentru el, simtind fiecare cuvant sfasietor, multumind in sinea sa pentru cine e astazi. Vocea sa atinge inimile celor din public, ale juratilor si ale lui Razvan si Dani, in culise.

Emotiile nu mai pot fi contenite. Dan Bittman nu isi poate opri lacrimile oricat ar incerca, Delia se lasa cuprinsa de fiorii melodiei, iar Dani isi ascunde ochii impaienjeniti de camerele de filmat.

Melodia s-a terminat si toti par suspendati in momentul ce a trecut. Ioan e singurul care asteapta, dincolo de valul negru, o apreciere. Sala se ridica in picioare, aplauzele curg – votul lor l-a primit. “Sunteti minunati! Uhuu!”, striga Ioan si face o plecaciune.

Urmeaza sentinta juriului. Cheloo, cel de care tuturor le e teama, este primul care recunoaste un talent adevarat in persoana lui Ioan Man: “Nu te favorizam in vreun fel, ai cantat cu suflet”. El vrea sa stie, ca toti cei prezenti de altfel, cum reuseste acest barbat sa nu se lase doborat de realitatea crunta a vietii. Raspunsul este simplu, Ioan face totul sa para atat de usor: “Ca si tine, ca si restul.” “Mi-ai atins coarda sensibila”, spune Delia, impresionata. “Ai vocea unui inger”.

Cand vine randul transantului Bittman, juratul nu isi gaseste cuvintele: “Nu pot sa vorbesc”, apuca sa zica printre lacrimi, cand Ioan ii fredoneaza “Nu e usooor…”, un vers dintr-un cantec a trupei Holograf, de prin ‘96. “Nu mai rasuci cutitul in rana... Trec prin momente foarte grele si mi-ai demonstrat ca nu exista greutati pe pamant, noi ni le facem singuri. Mi-ai dat putere sa pot trece si eu peste greutatile mele. E un mare privilegiu pentru mine ca te-am cunoscut”, conchide Bittman.

Da, Ioan Man nu e ca oricare altul. A impresionat, a cucerit, a dat un exemplu. Un simplu comentariu nu e de ajuns. Bittman se duce spre el si il imbratiseaza. Modest, concurentul cere aplauze pentru jurat, glumind „Nu mai scot camasa asta”.

Verdictul pare clar si totusi juriul X Factor reuseste sa ii dea si mai multa insemnatate: „Ai 3 milioane de DA, doar 3 ar fi fost prea putin”. Afara, isi imbratiseaza sora, sare in sus de bucurie si parintii lui il felicita. Dani si Razvan dau mana cu el – le-a castigat inimile tuturor.

O auditie in care nu ai timp sa respiri: In sosete albe si bentita cu fundita, le-a dat clasa baietilor de cartier! Vezi... Bittman socat, Cheloo intreaba: "Sa vedem cine are curaj sa-i dea acestei fete NU. Cred ca va musca de fata!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x