Antena Căutare

Leona Lewis: concurenta de aur de la X Factor

A depins, de mica, sa cante la pian si chitara. La auditii, a cantat din Mariah Carey ori Whitney Houston, voci "grele" si a scos patru de "Yes!". A devenit cel mai tare debut englezesc in SUA si a doborat record dupa record.

Nu are cum sa uita acea zi. Si-a pus medalionul norocos la gat, a tras aer in piept si...a intrat. Avea 21 de ani, in fata se afla juriul, cu Paula Abdul in centru. N-au vorbit mult. A inceput sa cante. "Over the Rainbow", Judy Garland. Ce-i drept, recunoaste ca a "trisat" putin. Avand un timbru de mezzo-soprana, o intandere vocala pe patru octave, a ales melodii ale lui Whitney Houston ori Mariah Carey la preselectii. Cine poate face asta daca nu e stapan pe sine?

Articolul continuă după reclamă

Acolo, la prima vedere, Simon i-a spus: "Am o veste buna si una proasta! Prima e ca ai o voce minunata, a doua ca va trebui sa te bati cu ceilalti contracandidati". A inceput sa planga. De bucurie, normal. Au urmat patru de "yes" si...finala! A primit trofeul si, usor-usor, visul ei de a face muzica si de a lasa biroul de receptionista a prins realitate.

A debutat cu "A moment like this", o melodie descarcata de peste 50.000 de ori in primele treizeci de minute de la lansare, ceea ce a insemnat un record in Marea Britanie. N-a umblat la cuvinte mari. "Asta mi-am dorit sa fac, muzica, si asta fac!", a spus ea. Cu "Bleeding Love" a dat lovitura. Cel mai bine vandut single al anului 2007. 1.000.000 in UK si 3.500.000 de exemplare in Statele Unite. Urmarea: titlul de cel mai bun debut al unei cantarete engleze in SUA.

Pentru "Echo", al doilea album dupa "Spitit", a primit doua discuri de platina. Era clar. Nu se mai vorbea despre ea ca despre "domnisoara de la X Factor", ci ca despre o noua stea mondiala. REUSISEEEE! Apoi au rugat-o sa cante pentru "Avatar," piesa, intitulata "I See You" fiind nominalizata la Globul de Aur.

Niciodata nu a vrut sa "cutremure" cu povestea ei. Rodul iubirii dintre un ofiter afro-caraibean de origine guianeza si o asistenta sociala cu ascendenti galezi, Leona a demonstrat ca orice vis poate deveni realitate doar cu forte proprii. Adica exact scopul X Factor.

VIDEO! Cheloo te asteapta la auditiile X Factor... Caravana X Factor ajunge la Timisoara: 21 iunie, ora 8:00, la hotel Boavista!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 17 octombrie 2024. Ana Maria și Andrei au câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 17 octombrie 2024. Ana Maria și Andrei au câștigat 3.500 de lei Joi, 17.10.2024, 18:58
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x