Antena Căutare

X Factor 2021. Ce se întâmplă în Bootcamp și cum ajung concurenții în grupele celor 4 jurați. Desfășurarea Duelurilor și Finala

A început cea de-a doua etapă a competiției X Factor sezonul 10! Concurenții care au primit câte 4 voturi de DA în etapa audițiilor, intră direct în etapă 2, adică Bootcamp. Concurenții care au primit câte 3 voturi de DA sunt pe lista scurtă a Juratului respectiv. Juratul va alege din lista scurtă concurenții cu care va completă echipa care va intra în etapă 2 (Bootcamp).

juratii x factor delia,loredana,stefan banica, florin ristei la pupitru Galerie
A început cea de-a doua etapă a competiției X Factor sezonul 10: BOOTCAMP! În audiții, jurații și-au selectat concurenții pentru grupele lor, acum urmează una dintre etapele cheie ale concursului. | Antena 1/ X Factor

Concurenții care au primit câte 4 voturi de DA în etapa audițiilor, intră direct în etapă a doua a show-ului, adică Bootcamp. Concurenții care au primit câte 3 voturi de DA sunt pe lista scurtă a Juratului respectiv.

Juratul va alege din lista scurtă concurenții cu care va completa echipa care va intră în etapa 2 X Factor sezonul 10 - Bootcamp.

Bootcamp - X Factor, sezonul 10. Ce se întâmplă în etapa a doua a competiției

Fiecare jurat își va completa lista cu cate 12 concurenți pentru a intra în etapa 2 (Bootcamp). Lista de 12 concurenți este alcătuită din cei care au primit cate 4 voturi de DA în Audiții, iar restul vor fi concurenți selectați de Juratul respectiv din lista scurtă (din cei care au primit cate 3 voturi de DA în Audiții).

În etapa de Bootcamp X Factor 10, juratul va decide dacă cel care se află pe scenă merită sau nu un scaun. Dacă juratul-îndrumător decide ca interpretul să ocupe un loc pe scaun, atunci acesta continuă să se afle în concurs. În momentul în care juratul decide ca interpretul să nu ocupe un scaun, atunci acesta își încetează parcursul în competiție.

Totuși, chiar dacă un concurent ocupă un scaun, asta nu înseamnă că el este în siguranță, deoarece juratul poate decide ca el să se ridice și să-i facă loc unui alt concurent. Până când ultimul concurent nu va termina, cei aflați pe cele trei scaune nu se vor putea relaxa.

Etapa Bootcamp-ului începe cu grupa lui Florin Ristei.

În această etapă a competiției numai juratul-îndrumător are drept de decizie, ceilalți jurați participând numai în calitate de consultanți. Decizia juraților este finală, decisivă, va fi acceptată și nu va fi contestată, întrucât jurații au libertatea deplină de a-și alege concurenții pentru etapele următoare.

Juratul care va avea categoria Grupuri are posibilitatea să formeze grupuri în Audiții. La fiecare concurent care primește câte 3 voturi de DA, juratul poate cere pentru grup concurentul respectiv. Juratul care este responsabil de categoria respectivă decide dacă îl păstrează pe concurent în echipa sa sau îl lasă pentru categoria Grupuri.

Tabăra de pregătire (Bootcamp) va reuni toți cei 48 (patruzeci și opt) de concurenți, 12 (doisprezece) concurenți pentru fiecare categorie care au fost selectați de către jurați, conform celor mai sus menționate.

De la începutul acestei faze și până la final, totul se petrece pe scenă și în fața publicului. Pe scenă se vor află 3 (trei) scaune pentru fiecare categorie care pot duce mai departe cei mai buni concurenți. Cei 12 concurenți din fiecare categorie vor concura pentru cele 3 scaune.

În urmă interpretării susținute de fiecare concurent în parte, Juratul desemnat că îndrumător muzical, care răspunde de respectivă Categorie, decide dacă acesta va fi sau nu așezat pe scaun.

La finalul acestei faze vor există câte 3 (trei) concurenți din fiecare categorie care au fost selectați să treacă în faza următoare a concursului, respective în etapa a treia - BATTLE.

BATTLE (DUELURILE) - X Factor, sezonul 10. Ce se întâmplă în etapa a treia a competiției

După ce se va încheia etapa Bootcamp, competiția se va desfășura cu 12 concurenți, fiecare jurat având câte 3 reprezentanți ai categoriei.

După Bootcamp va urma etapa BATTLE X Factor 10 (etapa duelurilor) unde cei mai buni trei concurenți se vor „lupta” pentru locul în Finală. După ce fiecare concurent din fiecare categoria va interpreta o melodie, juratul îndrumător va decide pe care dintre cei trei să-l salveze și să-l trimită în finală.

Fiecare dintre cei 3 concurenți intrați la duel va interpreta două piese muzicale și vor învață Piesa în duet. Această piesă va fi cântată doar de cei 2 concurenți rămași în concurs.

Duelul celor 3 pe fiecare categorie se va desfășura în două etape:

Etapă 1: Piesa 1 va fi cântată de fiecare dintre cei 3 concurenți. Juratul mentor va decide care sunt cei doi concurenți salvați pentru duelul Final. Un concurent va fi eliminat.

Etapă 2: Piesa în duet va fi cântată de către cei doi concurenți rămași în lupta, urmată de Piesa 2 ce va fi interpretată individual de către cei 2 concurenți. Juratul mentor va decide câștigătorul duelului, respectiv concurentul care va merge în Marea Finală X Factor 10.

La finalul acestei faze vor există 3 concurenți (câte un concurent din fiecare categorie) care vor intră în etapa FINALĂ X Factor 10.

FINALA - X Factor, sezonul 10. Ce se întâmplă în ultima și decisiva etapă a competiției

În cadrul Finalei X Factor 10, fiecare concurent va cânta câte 3 piese: o piesă în duet cu mentorul sau (Juratul îndrumător), o piesă în duet cu o vedetă și o piesă solo cu care concurentul crede că poate câștiga concursul.

Publicul este cel care va decide câștigătorul, prin voturile trimise prin sms. Votul va fi permis de la începutul Finalei X Factor 10, iar câștigătorul este concurentul care va primi cele mai multe voturi (sms-uri) din partea telespectatorilor.

Votul va fi unic, astfel încât va fi posibil un singur sms de la același număr de telefon.

Finalistul care, în urma voturilor telespectatorilor, va obține numărul cel mai mare de voturi, va fi declarat marele câștigător al Concursului X Factor sezonul 10 și va primi marele premiu în valoare de 50.000 euro.

Grupa lui Florin Ristei deschide Bootcamp-ul X Factor, astăzi, de la 20:30: „Am trei scaune şi trei criterii după care v... X Factor 2021, 12 noiembrie. Ilona Andreea Necula a deschis show-ul cu melodia Hit The Road, Jack. S-a contrazis cu Flor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x