Iulian Canaf, Gil Dobrică de la X Factor. Are câinele botezat ”Jimi Hendrix”

Iulian Canaf este, de mai bine de 10 ani, în fața camerelor de luat vederi. A avut profesori buni, marii cântăreți de blues ai Omenriii. ”N-am dat banii pe meditații și m-au lăsat și cu berea la ore”, glumește. E autodidact, dar toți jurații l-au apreciat. Spune că nu vrea să le ia locul, pentru că n-ar lăsa dulcele târg al Ieșilor

Deși Loredana l-a numit ”showman”, Iulian Canaf refuză titulatura. ”Showman era Benny Hill, nu eu!”

De mai bine de 10 ani, Iulian Canaf stă în fața reflectoarelor și face show. Cu toate acestea, continuă să rămână un tip modest. E autodidact, a ”furat” meserie de la marii cântăreți de blues, precum B.B. King ori Miles Davis. ”Nici nu le-am plătit meditațiile și m-au lăsat și cu berea în clasă”, glumește. Are un stil aparte. Iar jurații au remarcat acest lucru, Loredana spunându-i ”Canaf the showman”.

Aduce a Gil Dobrică în perioada de aur. N-are studii muzicale, dar cântă la muzicuță... Cine se mai acompaniază, azi, la acest instrument? Logic, cel care un câine pe nume ”Jimi Hendrix”, adică Iulian Canaf. ”Pare greu de crezut, dar și eu am emoții. Precum marii fotbaliști, deși au sute de meciuri în ghete. Sunt altfel de emoții, dar sunt!” Deși nu e cântăreț profesionist, Ristei i-a spus că face cât 10 soliști cu școală.

”Cânt peste tot, chiar și sub duș”, recunoaște. Când îl întrebi cât de departe vrea să ajungă la X Factor, spune că nici dacă e chemat la masa juraților nu vine: ”Păi unde să plec din Iașiul meu?”

Bianca Ionescu, concurentă X Factor: ”Îi mulțumesc lui Ștefan că nu m-a lăsat să mă arunc în prăpastie. Eram pe lângă piesă!”​

Ultimele știri