Antena Căutare

Câți bani câștigă un polițist local. Salariul este mai mare decât al unui medic

Salariile polițiștilor locali din România stârnesc controverse în rândul populației! Iată la ce sumă ajunge un polițist local debutant!

Imagine cu pălăria unui polițist local. Galerie
Câți bani câștigă un polițist local. | Hepta

Poliția Locală este responsabilă de menținerea și asigurarea ordinii publice la nivel local, iar polițiștii din cadrul acestei Instituții au rolul de a patrula în zonele urbane ale localității și de a se asigura că legile și regulile sunt respectate.

În responsabilitatea polițiștilor locali există o serie diversă de atribuții, iar renumerația este pe măsură!

Citește și: Poliția Română scoate la concurs peste 1600 de posturi de agenți de poliție. Ce condiții se cer pentru admitere

Iată cât câștigă un polițist local lună de lună!

La ce sumă ajunge salariul unui polițist local

Polițiștii locali din România beneficiază de salarii la care alții doar visează, iar faptul că nu trebuie să faci o anumită școală înainte îi încurajează foarte tare pe tinerii români.

Condiția principală pe care trebuie să o îndeplinească cei care vor să intre în acest domeniu este reprezentată de absolvirea unui liceu, iar apoi tinerii vor urma cursurile unei școli de subofițeri din cadrul Ministerului de Interne.

Profesia de polițist local vine la pachet cu extrem de multă responsabilitate, dar și cu alte beneficii din punct de vedere financiar, care, de cele mai multe ori îi motivează pe toți cei care își doresc o astfel de carieră.

Citește și: O tânără a fost cerută în căsătorie în timpul unei razii a Poliției. Momentul emoționant a fost pus la cale de iubitul ei

În România există cazuri în care un polițist local care a absolvit liceul are un salariu mai mare decât are un profesor cu ani importanți de experiență în spate, iar acest lucru duce la apariția unor controverse în rândul locuitorilor de cele mai multe ori.

Conform declarațiilor de avere pentru anul 2022 ale funcționarilor din cadrul Direcției Generale a Poliției Locale București, se observă faptul că polițiștii locali încasează lunar un salariu în valoare de 8 000 de lei.

Potrivit Can Can.ro, venitul net anual ar ajunge la suma de aproximativ 84 000 de lei, iar pe lângă această sumă se adaugă și norma de hrană care se ridică la suma de 12 000 de lei pe an.

La ce sumă ajunge salariul unui medic

Deși domeniul medical implică o pregătire academică mult mai extinsă, tinerii medici ajung să câștige lunar salarii mult mai mici decât ale polițiștilor locali, care nu au o pregătire academică la fel de intensă.

Spre exemplu, un medic începe să profeseze cu un salariu de aproximativ 6 400 de lei, sumă de care cei mai mulți nu sunt mulțimiți comparându-se cu cei care fac parte din Poliția Locală.

În același timp, un farmacist câștigă în medie suma de 5 135 de lei, iar un asistent medical aproximativ 5 070 lei, potrivit sursei citată anterior.

În aceeași situație se află și profesorii din România. Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Educației, salariul brut al unui profesor debutant, cu studii superioare este de 5 398 de lei, în timp ce un profesor cu grad didactic I și cu minim 25 de ani de experiență ajunge la suma de 8 492 de lei (brut).

Citește și: Cât câștigă o manichiuristă din București într-o zi. Suma i-a surprins pe mulți: „Eu ca inginer nu fac atâția bani în afara țării

Rata anuală a inflației a scăzut, dar românii plătesc mai mult pentru medicamente și produse de uz caznic... Escrocheria „Călugărița” este noua metodă de fraudă prin care românii devin victimele infractorilor. Cum o poți recunoaș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x