Antena Căutare

Finalul primăverii aduce un val de aer polar în România. Când se așteaptă o încălzire a vremii

Alina Şerban, meteorolog ANM, a prezentat la Antena 3 CNN prognoza meteo actualizată pentru perioada următoare. Iată când se așteaptă o încălzire a vremii!

Finalul primăverii aduce un val de aer polar în România. Când se așteaptă o încălzire a vremii Galerie
Finalul primăverii aduce un val de aer polar în România. Când se așteaptă o încălzire a vremii | Shutterstock

Un val de aer polar a atins teritoriul României, înrgistrându-se, în cursul dimineții, temperaturi chiar și de -1 grad Celsius. La munte s-a depus zăpada, iar meteorologii spun că vremea s-ar mai putea încălzi abia spre finalul săptămânii. Iată prognoza meteo actualizată pentru perioada următoare!

Citește și: Cum va fi vremea în luna mai 2024. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Final de primăvară cu o masă de aer rece în România. De când se mai încălzeşte vremea

Alina Şerban, meteorolog ANM, a prezentat, la Antena 3 CNN, prognoza meteo actualizată pentru perioada următoare.

„Un front atmosferic rece a traversat teritoriul țării noastre și a determinat o scădere a valorilor termice, dar și apariția precipitațiilor și a unor fenomene specifice instabilității atmosferice, cum ar fi vijelii, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice.

Ne regăsim în continuare sub influența unei mase de aer rece ce se va manifesta în mod deosebit în jumătatea de est a teritoriului, prin temperaturi mai scăzute decât în mod normal la această dată.

Această masă de aer rece va persista până la mijlocul acestei săptămâni, astfel încât temperaturile maxime se vor situa în mare majoritate între 12-13 grade în zona litoralului și în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult 23-24 de grade în regiunile vestice.

Valori termice maxime, adică la amiază de 20 și ușor peste 20 de grade, vom avea doar în Banat, în Crișana, în Maramureș și prin Oltenia. În restul teritoriului vom avea valori termice sub 20 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi și ele mai scăzute decât în mod normal pentru această dată, în mare parte din țară, chiar ușor negative în depresiunile din estul Transilvaniei, acolo unde vor mai atinge valori de -1 spre -2 grade, iar în celelalte regiuni vor urca până la 12-13 grade.

Acestea vor fi, de altfel, cele mai ridicate valorii minime în nopțile următoare, probabil prin zona litoralului și prin regiunile vestice.

În ce privește precipitațiile, acestea vor apărea pe arii mai restrânse, nu vor mai fi intense, mai puțin asociate cu descărcări electrice sau fenomene specifice instabilității atmosferice.

Se vor manifesta astăzi, mâine, poimâine, mai mult în zona deluroasă și montană, în special din partea de sud a teritoriului, pe arii restrânse și nu însemnate cantitativ.

Foarte probabil că la altitudini mari vom mai avea lapoviță și ninsoare și vom mai avea ploi și prin partea de vest și de sud a teritoriului. Astăzi, în sud, mâine şi poimâine, în regiunile vestice.

De la mijlocul săptămânii sperăm într-o încălzire a vremii în toate regiunile, dar apar din nou precipitațiile, ploile, în mod deosebit, pe arii mai extinse.”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Citește și: Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru trei semne zodiacale

Prognoza meteo 15 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 19 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x