- Luni, Marți și Miercuri de la 20:30, Nea Mărin se întoarce! Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Formula 1™ se vede în AntenaPLAY! Nu rata Marele Premiu din Imola pe 19 mai, de la 19:45 în AntenaPLAY!
Degeaba ai mâncat choux a la creme, joffre sau cheesecake-uri, dacă nu încerci asta! Ghevrecul, un desert găgăuzesc, merită încercat și savurat! În plus, e o rețetă atât de simplă!
Ingrediente:
5 ouă,
2/3 pahar zahăr,
2½ pahare făină,
80 g rachiu sau spirt,
1 lingură zahăr vanilat,
½ pahar zahăr tos,
5 pahare ulei.
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă bine cu zahăr, zahărul vanilat şi spirt, treptat adăugându-se făina. Se frământă aluat nu prea dens, se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cât mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 8-10 cm şi lăţimea de 4-5 cm. La mijlocul fiecărei fâşii se face câte o tăietură de-a lungul şi în această tăietură se bagă un capăt al fâşiei. Ghevrecul se prăjeşte într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.