Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ora 20.00

Brăduți de Crăciun. Ușor și rapid de preparat și de mare efect printre fursecurile meselor de Sărbători

 

Foarte ușor de preparat acești brăduți de Crăciun, din aluat de biscuiți și nucă și vor fi de mare efect printre fursecurile de sărbători!     

                      
Putem jongla cu ingredientele din interior, după bunul plac.

Ingrediente

  • 450 g biscuiți Petit Beurre
  • 150 g nucă
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 linguriță cacao
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos
  • ornamente de zahăr și ciocolată
     

Mod de preparare

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin.
Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari, să le simțim când savurăm brăduții. Cel puțin, mie îm place să o simt ronțăind, dar se poate măcina și fin, depinde cum o preferă fiecare.
Punem pe foc laptele cu untul, zahărul, cacaua și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide.
Biscuiții fiind dulci, compoziția nu mai necesită prea mult zahăr.
De obicei, se prepară cu biscuiți populari, dar eu n-am avut.
Adăugăm și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.
Se mai pot adăuga esențele favorite, după stingerea focului. Eu am pus doar scorțișoară.
Amestecăm, într-un vas, biscuiții cu nuca și scorțișoara.
Facem o adâncitură la mijloc și turnăm compoziția de pe foc, fierbinte și bine omogenizată.
Amestecăm bine totul, adăugăm și gemul de caise pentru un plus de gust și omogenizăm bine compoziția.
O lăsăm să se răcească, pentru a nu fi lipicioasă când modelăm brăduții.
Luăm cu mâna, sau cu lingura din compoziție, după ce s-a răcit și o îndesăm bine în forma de brăduți, închisă.
Desfacem forma, iar brăduțul se va desprinde frumos și îl vom așeza pe platou.
Nu este nevoie să ungem forma cu nimic, fiind din plastic, compoziția nu se va lipi de pereții ei.
Procedăm la fel cu fiecare brăduț în parte, apoi îi decorăm după propria imaginație și cu ce avem la îndemână.
Nu ar trebui să ne lipsescă nuca de cocos, ea simbolizând zăpada.

Iar dacă avem nucă de cocos mozaic, brăduții ar arăta foarte bine, ca și cum ar fi împodobiți.

Sursa: rețetemerișor.ro

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti