Antena Căutare

Calcan pe crema de mazare si tarhon, cu praz crocant si sos chardonnay

Curatam si spalam toate legumele.

Ingrediente

  • mazare proaspata (boabe) 500gr
  • morcov 150gr
  • ceapa rosie 350gr
  • telina 150gr
  • praz 1000gr
  • spanac proaspat 200gr
  • supa vegetala 600ml
  • parmezan ras200gr
  • usturoi 30gr
  • tarhon 150gr
  • patrunjel 80gr
  • piper boaba rosu c.t
  • piper negru praf c.t
  • sare groasa c.t
  • sare fina c.t
  • vin alb sec (Chardonnay) 450ml
  • supa peste 150ml
  • lamaie 2 bucati
  • calcan 800gr
  • ulei masline 1000ml
  • ulei floare 750ml
  • unt 500gr
  • lapte 450ml
  • faina alba 200gr
  • gheata 400gr

Mod de preparare

1. Se curata si se spala toate legumele. Ceapa, morcovul, telina si prazul se taie julien. Se pastreaza o parte din praz.

2. Mazarea se blanseaza.

3. Se pune la incins o tigaie, cu ulei de masline, se calesc toate legumele impreuna cu spanacul si mazarea, se adauga unt pentru gust, se condimenteaza cu sare, piper si tarhon si se adauga supa vegetala. Se lasa la fiert, la foc mic, pana devin patrunse legumele. Se scot apoi, se adauga unt si parmezan si se paseaza fin.

4. Restul de praz se desface fasii si se pudreaza cu faina, apoi se prajeste in ulei incins, se scoate pe un servet de hartie.

5. Se rumeneste calcanul intr-o tigaie, cu putina sare, pe ambele parti, apoi se scoate pe un servet de hartie.

6. Se caleste ceapa tocata in unt, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga supa de peste, zeama de lamaie si se stinge totul cu vin. Se adauga restul de unt si se mixeaza sosul, dar nu pe foc.

7. Se monteaza preparatul si se orneaza dupa gust si imaginatie.

Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este:


Trandafir de Biban cu nero di sepia şi sos de şofran... Mini torturi cu urdă de capră și ganache de ciocolată neagră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x