Antena Căutare

CHEC DE CAFEA, un deliciu atât de uşor de făcut şi atât de ieftin! Se spune că datorită acestei prăjituri i-ar fi intrat în graţii Kate Middleton Prinţului William

a1.ro îţi prezintă o reţetă cu adevărat delicioasă: chec de cafea!

a1.ro îţi prezintă o reţetă cu adevărat delicioasă: chec de cafea!

Ingrediente
Pentru chec
175 g unt nesărat, plus extra pentru uns
175 g zahăr pudra
2 ouă
15 ml lichior de cafea
175 g făină
5 g praf de copt
45 ml cafea instant dizolvată în 15 ml apa fierbinte
Pentru glazură
175 g zahăr pudra
10 ml cafea instant, dizolvată în 35 ml apa fierbinte
18 bomboane de ciocolată cu aromă de cafea
Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt.
  • Amestecați untul și zahărul pudra până ce amestecul devine pufos. Bateți ouăle, unul după altul, adăugând 15 g de făină dacă începe să se închege. Adăugați lichiorul de cafea.
  • Adăugați făină rămasă și praful de copt și amestecați. Puneți jumătate din umplutura într-un alt bol și amestecați cafeaua.
  • Turnați o lingură din fiecare umplutura (cea fără cafea și cea care conține cafea) în tavă, apoi repetați procesul cu umplutura rămasă pentru a creă două straturi. Agitați o data tavă pentru a distribui umplutura, apoi învârtiți o furculița prin ea pentru a creă un efect de fâșii.
  • Coaceți timp de 45-50 de minute sau până ce o scobitoare iese curată din compoziția propriu-zisă. Scoateți checul și lăsați-l să se răcească.
  • Pentru a prepară glazură, puneți zahărul pudra într-un bol, apoi adăugați cafeaua și amestecați bine. Turnați glazură peste prăjitură și aranjați bomboanele de ciocolată după cum doriți.
  • Sursă: culinar.md

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x