Antena Căutare

Cremă de zahăr ars cu ciocolată. Dacă o prepari odată, se va cere repetată.

Dacă vrei să încerci altceva decât clasica cremă de zahăr ars, această variantă sigur te va încânta și cu drag o vei repeta.

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 600 ml lapte
  • 10 linguri zahăr
  • un praf sare
  • 100 g ciocolată de orice fel

Mod de preparare

Dacă vrei să încerci altceva decât clasica cremă de zahăr ars, această variantă sigur te va încânta și cu drag o vei repeta.

Se caramelizează 8 linguri de zahăr și se întinde rapid pe pereții formei de copt.

Se rade ciocolata și se împrăștie peste zahărul ars cât înca nu este solidificat.

Se bat ouăle cu un praf de sare și restul de zahăr, se adaugă laptele și se omogenizează.

Se toarnă peste zahărul caramelizat și se coace crema pentru 40-45 de minute la 180 de grade, pe baie de aburi.

Se lasă să se racească ușor în forma de copt, apoi se răstoarnă pe platou și se dă la frigider până în momentul servirii.

Prăjitura "Banoffee" face furori pe Internet! Se prepară în fix zece minute, cu doar cinci ingrediente şi nu n... Pizza gustoasă, fără coacere! Se face în tigaie și e gata imediat, dar rezultatul este garantat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
x