Când vine sezonul rece și se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, ce poate să meargă mai bine decât o ciocolată caldă, făcută parcă să meargă direct la suflet?
Fiecare știe măcar o rețetă de ciocolată caldă pe care o preferă. Unii aleg pudra instant, alții merg pe varianta ceva mai clasică, cu lapte, cacao pudră și zahăr.
Totuși, cel mai important secret este ... să folosim lapte (chiar dacă indicațiile de pe plicuțele ne arată să folosim apă).
Poți încerca varianta de ciocolată caldă cu un praf de scorțișoară, cu siguranță te vei îndrăgosti instant de aromă.
O altă variantă la fel de savuroasă este cea în care punem o linguriță de rom (sau de esență de rom), lichior de tiramisu sau chiar lichior de ciocolată.
Ca ciocolata ta să arate superb, folosește căni încăpătoare, pentru ca la final să pui niște frișcă! Aceasta se va topi și va da o cremozitate aparte băuturii tale.