Antena Căutare

File de somon în crustă de varză roșie cu capellini în șofran și sos din fructe de mare

Ingrediente

  • un file de somon întreg, curățat de piele
  • pudră de varză roșie
  • miere de albine
  • 500 gr spaghetti capellini barilla
  • 3 plicuri de sofran
  • fistic decojit
  • 200 g unt 65%
  • susan negru sau mac
  • 5 creveți decorticați
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 pachet surimi
  • 500 ml smântână de gătit 32%
  • cerneală de sepie
  • 1 păstârnac mare
  • 2 cartofi albi
  • un borcan pesto genovez
  • germeni de praz
  • o fiolă colorant alimentar, roșu
  • 200 gr făină albă
  • 1 l ulei de floarea soarelui
  • sare de mare
  • piper alb măcinat

Mod de preparare

Se fierb cartofii si păstârnacul, în apă clocotită cu sare, apoi se scot, iar în locul lor se adaugă spaghetele și se fierb pentru 2 - 3 minute.

Se toacă ceapa alba cu carnea de somon, creveții și surimi.

Se trag la tigaie, după care se trec prin blender, împreună cu smântâna de gătit și cerneala de sepie. Se va obține un sos lichid care se va mai îngroșa prin fierbere, apoi se va trece prin sită, pentru a devein fin.

Somonul curățat, se vat rage la tigaie pe toate părțile, apoi se va unge cu miere de albine și se va pudra cu pudră de varză roșie.

Într-un castron, se amestecă puțină apă cu făină, ulei și colorantul roșu, și se va obține o compoziție omogenă, care se va da câteva minute la cuptor, pentru a se decora preparatul cu ea.

Pastele fierte și scurse, se vor trage la tigaie în unt și sofran, după care se va presăra peste ele susan negru și fistic mărunțit.

Se va amesteca cartoful fiert cu pesto și se va pune într-un posh cu dui rotund, cu ajutorul căruia se vor realiza niște aveline pe farfurie, și se vor decora cu puțini germeni de praz plus decorul de la cuptor.

Sosul de fructe de mare este negru și se va aranja frumos pe farfurie cu o spatulă mică, pastele se aranjează într-o formă cilindrică pe mijlocil sosului, peste care se va așeza somonul pudrat cu varză roșie, iar deasupra, câțiva germeni de praz.

Gyros de pui cu tzatziki și chipsuri... Colțunași cu brânză...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x