Antena Căutare

Mamaligă umplută sau mămăligă cu surprize

Ingrediente

  • Pentru mămăligă:
  • 400 g mălai grisat
  • 60 g brânză de burduf
  • 1,5 legături pătrunjel verde
  • 2 crenguțe cimbru verde
  • Pentru umplutura:
  • 400 g ciuperci champignon
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 300 g șunca presată nefeliată
  • 300 g șunculiță afumată, nefeliată
  • 150 g bacon feliat
  • 150 g cașcaval de oaie
  • 100 g unt Pilos
  • 5 ouă
  • 200 g parmegiano
  • sare
  • piper mozaic
  • 2-3 căței usturoi-,
  • 2 semințe cardamon
  • 3 buc. anason stelat
  • 3 crenguțe busuioc verde

Mod de preparare

Într-un vas, se pune apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, se adaugă puțină sare.

Pentru mămăligă se pun la fiert 1,25 l de apă, sare și o lingură de malai.

Se acoperă vasul.

În vasul cu apa care fierbe deja, se prepară ouăle românești, adică se sparg și se adaugă conținutul în apa care fierbe.

Se scot apoi cu o spatulă, pe un prosop de hârtie absorbantă.

Într-o tigaie, la foc mic, se pun 2 linguri din uleiul de măsline.

Se spală ciupercile și se tamponează cu prosoape de hartie, după care se taie în felii și se adaugă în uleiul încins.

Cu lama cuțitului se sparg semințele de cardamon și stelele de anason.

După ce s-au rumenit ciupercile, se sting cu puțină apă și se lasă la fiert pentru cca. 15 minute.

Se taie șunca presată și cea afumată, în cuburi mici, se rumenesc într-o altă tigaie cu ulei încins, pentru 1-2 minute, apoi se adaugă peste ciuperci.

Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Se toacă pătrunjelul și se adaugă peste ingredientele din tigaie.

Pentru prepararea mămăligii, după ce apa a dat în clocot de câteva ori, se adaugă mălaiul în ploaie.

Se amestecă continuu, să nu rezulte cocoloașe și se fierbe cca. 10-15 minute.

Se preîncălzește cuptorul la 200 grade.

Când mămăliga este bine fiartă se adaugă în ea: o lingură de unt, brânza de burduf, patrunjel și cimbru tăiat mărunt și se amestecă bine.

Într-o tavă tapetaă cu hârtie de copt se așază inele unse pe interior cu puțin unt, și se umplu cu un strat subțire de mămăligă peste care se presară puțin cașcaval, se așează câte un ou se presară puțin piper macinat și puțin parmeggiano.

Se adaugă un strat de ciuperci și șuncă, se presară din nou cașcaval, apoi se acoperă cu un alt strat fin de mămăligă și se presară parmeggiano.

Se dă tava cu inelele umplute astfel, la cuptor, pentru 5-10 minute.

În tigaia în care s-a prăjit șunca, se prăjește baconul feliat.

Se toacă restul de pătrunjel verde.

Se pune o tigaie de clătite pe foc și se presară o mână de parmeggiano pe toata suprafața și se rumenește, apoi se transferă pe o farfurie și se lasă la răcit.

După ce se răcește se rupe în bucăți pentru a-l folosi la decorare.

Se scoate tava din cuptor, iar cu o spatulă se scot inelele din tavă, se așază pe farfurii și se îndepărtează inelele de inox.

Se ornează farfuria cu restul de ciuperci și bacon, bucăți de parmeggiano prăjit și bacon.

Ouă scoțiene... Tochitura țăranului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x