Antena Căutare

Prajitura Negresă

Ingrediente

  • 1+1/2 cană zahăr
  • 250 gr unt
  • 3 linguri cacao( de preferat > 55%)
  • 120 ml apă
  • 4 ouă
  • 100 g miez de nucă
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 1 praf de copt
  • 1 portocală
  • 1 cană cu vârf, făină

Mod de preparare

Amestecăm într-un vas, ½ cană zahăr, cu untul, cacaua şi le diluăm cu apă.

Punem vasul pe foc mediu şi amestecăm compoziția, până când se topeşte untul şi zahărul.

Adăugăm și ciocolata ruptă în bucăți și amestecăm intens, până când ciocolata e topită și crema omogenizată.

Ridicăm vasul de pe foc şi îl lăsăm la rece.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi presăram peste ele câte puţină sare.

Nuca o tăiem grosier.

Când se răceşte crema ciocolatoasa, separăm într-un alt vas, în care vom pregăti aluatul prăjiturii, mai mult de 3/4 din ea.

Restul, o păstrăm pentru glazură.

Peste crema răcită, adăugăm gălbenuşurile, omogenizăm compoziţia, apoi adăugăm nuca, coaja rasă de portocală și zeama de portocală şi de asemeni, omogenizăm.

Păstrăm nucă și pentru decor și de asemeni câteva felii subțiri de portocală.

Batem albuşurile spumă, împreună cu restul de zahăr, apoi le încorporăm uşor în compoziţia de ciocolată, amestecând ușor, să nu se lase.

După încorporarea albuşurilor, adăugăm treptat făina, pe care o vom cerne împreună cu praful de copt.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi întindem compoziţia de negresă în ea.

Dăm tavă la cuptor pentru 30-35 minute, la 180 de grade, dar facem şi testul cu scobitoarea ca să ne asigurăm că s-a copt.

Lăsăm prăjitură să se tempereze, apoi o răsturnăm pe un blat, întindem peste ea, crema de ciocolată oprită, ușor încălzită şi presăram nuca.

Porționăm prăjitura și o decorăm cu felii de portocale și alte fructe, dacă avem.

SUPA DE GĂLUȘTE ca la MAMA ACASĂ: cea mai simplă rețetă, care nu va depăși chiar și pe cei cu două mâini stângi!... Uită de rețeta tradițională! Cum se fac MUCENICII care te ajută să slăbești! Poți mânca câți vrei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x