Antena Căutare

Rețetă de hrenzele sau clătite de cartofi

Delicioase și de efect aceste preparate din bucătăria maramureșeană, denumite „Hrenzele”!

Rețetă de hrenzele sau clătite de cartofi
Hrenzele sau clătite din cartofi

Delicioase și de efect aceste preparate din bucătăria maramureșeană, denumite ”Hrenzele”!


Ingrediente pentru Hrenzele sau clătite de cartofi

  • 2 kg cartofi
  • 1 l smântână
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 4 ouă
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lămâie
  • cârnați de casă

Mod de preparare Hrenzele sau clătite de cartofi

Se curăță cartofii de coajă, se clătesc și se dau pe răzatoare.

Se adaugă ouăle, sarea, piperul, usturoiul tocat și se amestecă bine.

Se pune ulei într-o tigaie, la încins, la foc mediu.

Cu o lingură, se pune în tigaie din compoziția de hrenze și i se dă formă ciurulară.

Se rumenesc delicioasele hrenzele pe prima parte, apoi se întorc și se rumenesc și pe a doua parte.

Se scot pe farfurii și se servesc cu smântână și se decorează cu usturoi verde și pătrunjel verde.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x