Antena Căutare

Șnițele cu garnitură de orez și salată de fructe cu legume. Un preparat pe care cei mici îl vor adora, dar nici cei mari nu-l vor refuza!

Șnițelele sunt cele mai îndrăgite dintre preparatele cu carne, iar când sunt asortate cu combinații deosebite de garnituri și salate, deliciul este maxim.

Șnițelele sunt cele mai îndrăgite dintre preparatele cu carne, iar când sunt asortate cu combinații deosebite de garnituri și salate, deliciul este maxim.

Ingrediente

  • Pentru șnitele:
  • 1 kg mușchiuleț de porc
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță pastă de ardei
  • 4-5 ouă
  • 200 g parmezan
  • Pentru orez:
  • 250 g orez risotto
  • supă de legume(3:1 fata de orez)
  • 1 ceapă galbenaă50 g unt
  • 200 g parmezan
  • 100 g cașcaval cedar
  • Pentru salată:
  • 2 buc mango
  • 2 buc nectarine
  • 1 avocado
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 2 fire ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingura oțet balsamic
  • 1 lingură muștar
  • câteva frunze de mentă proaspată

Mod de preparare șnițele cu garnitură de orez și salată de fructe cu legume

Preparare șnițele

Mușchiulețul de porc, se taie ca și medalion în bucăți mici, pe care le presăm cu ciocanul de șnițele.

Din ouăle amestecate cu parmezan, pasta de ardei și condimente, realizam o pastă prin care trecem șnitelele si le frigem pe ambele părți intr-o tigaie neaderentă.

Preparare garnitura de orez

Preparăm mai întâi o supă densă de legume, asezonată și condimentată după gust.

Tocăm ceapa solzișori și o călim în unt, apoi adăugăm orezul, amestecăm de câteva ori și îl diluăm cu supa de legume în proporție de 3:1.

Când este gata preparat îl amestecăm cu parmezan și cașcaval ras și îl condimentăm după gust.

Preparare salată de fructe și legume

Tăiem toate ingredientele în cuburi mici, folosind cuțitul, nu robotul, pentru a obține niște cuburi uniforme.

Amestecăm fructele cu legumele într-un vas și le asezonăm cu un dressing din ulei de măsline, usturoi, oțet, și o lingură de muștar.

La final adăugăm si câteva frunze de mentă, pentru un plus de prospețime și aromă intensă.

Așezăm frumos pe farfurie, mai întai orezul pe care il decorăm cu nuci pecan și rosii deshidratate, apoi așezăm șnitele, urmărind să obținem o proportțe între orez și carne și servim cu delocioasa salată, viu colorată și plăcut aromată.

Clătite cu umplutură de orez și mere, glazurate cu sos caramel. O nebunie-n farfurie cu iz de copilărie!... S-a descoperit secretul! Așa se pregătește cea mai bună salată de boeuf din lume! Vecinele te vor invidia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x