Antena Căutare

Trabuc cu mousse de ciocolată albă

Ingrediente:

  • 400 gr ciocolată albă
  • 200 gr unt
  • 10 oua
  • 1 l frișcă lichidă
  • 500 gr zahăr
  • 1 cutie mentă
  • 100 gr migdale
  • 150 gr căpșuni
  • 40 gr gelatină
  • 500 gr făină
  • 500 ml lapte
  • 50 gr cacao

Mod de preparare

Se topește ciocolata cu untul la bain marie.

De la 6 ouă se separă gălbenușurile de albușuri și se bat, separat, cu câte 50 gr zahăr.

Se prepară un sos de caramel din frișcă zahăr și unt.

Se caramelizează zahărul într-un vas, amestecând continuu, apoi se adaugă untul și după topirea acestuia, se adaugă frișca lichidă și se amestecă continuu, pe foc mic, până se îngroașe sosul.

Intr-un vas, se amestecă ciocolata topită, cu bezeaua si gălbenușurile .

Se adaugă 50 ml de frișcă bătută, apoi se adaugă gelatina dizolvată

Amestecul rezultat se dă la frigider pentru 30 – 40 de min .

Din făină, lapte, restul de ouă și cacao, se face un aluat de clătite.

Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, se lasă la răcit, apoi se umplu cu mousse-ul de la frigider.

Se servesc pe o farfurie plată, alături de sos caramel , praline de migdale caramelizate și căpșuni.

Poftă bună!

Rețetă preparată de concurenta Pirlea Florentina

Banana maki si banana tempura cu glazura de ciocolata... Risotto cu căpșuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x