Antena Căutare

Chefi la cuțite, 1 mai 2023. Richard Abou Zaki este românul cu o stea Michelin care i-a impresionat pe chefi. Ce le-a gătit

Richard Abou Zaki este românul cu o stea Michelin care a venit în ediția 16 din sezonul 11 Chefi la cuțite, de pe 1 mai 2023. Acesta i-a impresionat pe chefi cu dezvăluirile sale și cu preparatul de-a dreptul savuros.

colaj foto cu richard abou zaki, poza cu chefii la degustare si poza cu florin dumitrescu la chefi la cutite sezonul 11 Galerie
Richard Abou Zaki i-a surprins pe jurații cu preparatul său inedit, la Chefi la cuțite sezonul 11 | Antena 1

Richard Abou Zaki are 26 de ani, vine din Italia și este chef de profesie. Deși locuiește în străinătate de la vârsta de 5 ani, acesta s-a născut la Piatra Neamț.

De asemenea, pasiunea lui pentru bucătăriei a început din copilărie. El obișnuia să stea acasă și să gătească în timp ce mama lui era la muncă. Acesta a dezvăluit că cel mai mare vis al lui de când era mic a fost să devină bucătar.

Nici bine nu a pășit în platoul emisiunii că Richard Abou Zaki a impresionat pe toată lumea cu abilitățile lui de chef, dar și cu dezvăluirile spectaculoasă. Acesta a povestit că a obținut o stea Michelin.

Citește și: Cum arată soția lui Laurențiu Neamțu, cuțitul de aur al lui chef Florin Dumitrescu din sezonul 11. Cât de frumoasă este aceasta

„Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.

Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (...) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar.”, a mărturisit el.

Cum au reacționat jurații când au văzut preparatul lui Richard Abou Zaki în ediția 16 din sezonul 11 Chefi la cuțite, de pe 1 mai 2023

Pentru a-i impresiona pe chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, Richard Abou Zaki s-a gândit la un preparat deosebit: Varză în roșu cu sos de anghila afumată și Coccobello la mare.

Jurații show-ului culinar au avut o surpriză când au ridicat cloșul și au văzut preparatul. De asemenea, gustul neașteptat al mâncării i-a cucerit încă din prima clipă pe chefi.

„Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia când aveam 5 ani cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu.”, le-a spus tânărul despre performanța lui.

„Ești primul român pe care eu îl știu! Bravo! Mamă, ce tare!”, a mai declarat chef Sorin Bontea.

Citește și: Motivul pentru care chef Cătălin Scărlătescu și chef Florin Dumitrescu nu și-au mai vorbit 6 luni. Ce s-a întâmplat între cei doi

„Felicitări!”, i-a zis chef Florin Dumitrescu.

„Eu am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea”, a mai adăugat Richard Abou Zaki.

Tot ce trebuie să știi despre Chefi la cuțite, sezonul 11, de la Antena 1

Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, vor avea la fiecare joc de amuletă un adversar care va munci din greu la cel de-al patrulea banc de lucru pentru a le încurca planurile.

Astfel, în noul sezon Chefi la cuțite, ce va putea fi urmărit pe Antena 1 și AntenaPLAY, luptele pentru amuletă se vor da în 4. La fiecare confruntare, Chefii vor avea câte un nou oponent. Degustarea o va face un invitat celebru, care va decide câștigătorul fără să știe cui aparține farfuria aleasă. Toate amuletele care vor fi câștigate, de-a lungul audițiilor, de către ceilalți competitori, vor fi depozitate într-un seif, acestea reprezentând premiul care va putea reveni unuia dintre cei trei Chefi în urma bătăliei finale.

Competiția este condimentată și de momentul jurizării preparatelor pentru amuletă: degustarea o va face un invitat celebru, care va decide câștigătorul fără să știe cui aparține farfuria aleasă. Fiecare înfruntare culinară va fi jurizată de o altă vedetă, cei trei Chefi confruntându-se cu riscul ca amuleta să fie acordată celui de-al patrulea adversar.

Noua dinamică din ringul culinar aduce astfel încă o miză cu greutate în show-ul Chefi la cuțite: toate amuletele care sunt câștigate, de-a lungul audițiilor, de către ceilalți competitori, pot reveni unuia dintre cei trei Chefi, în urma bătăliei finale.

Urmărește sezonul 11 Chefi la cuțite pe Antena 1 sau AntenaPlay.

Românul care a obținut o stea Michelin în Italia le prezintă juraților inovațiile sale culinare, la Chefi la cuțite... Chefi la cuțite, 1 mai 2023. Gina Pistol a anunțat un avantaj nou. Chefilor nu le-a venit să creadă. Despre ce este vorb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Citește și
x