Doamne, ce copil, au exclamat chefii, atunci când în platou a intrat un puști de 10 ani. Îl cheamă Alex, vine din județul Neamț și are haină pe care stă scris numele lui. 10 ani!!!
E timid, vorbește puțin și nu visează la jucării și dulciuri, ci vrea să se facă bucătar. Și nu orice fel de bucătar, ci unul la un restaurant cu trei stele Michelin.
A venit însoțit de mama, de tata și de frătiorul lui. Ei bine, le-a pus chefilor în farfurii păstrăv cu garnitură de dovlecei și sos de iaurt. A curățat peștele, l-a feliat, a prăjit dovleceii. Toți din echipa emisiunii au rămas fără grai!
Preparatul ajunge în fața chefilor care degustă. Și laudă! Și nici prin minte nu le trece cine stă în spatele ușilor. Întră el, Alex, de 10 ani!
”Prima dată am făcut o plăcintă cu mere. Când eram eu mic, aveam vreo cinci ani”, le-a spus Alex chefilor, care au zâmbit. ”Abia pe la nouă ani m-am apucat serios de gătit”, a continuat puștiul.
Mirați peste măsură, chefii l-au apreciat pe Alex cu două cuțite, iar bucuria copilului a fost nemăsurată! Bravo, Alex!