Sănătate și savoare într-o farfurie
Ingrediente
- 4 păstrăvi
- 10 linguri pesmet
- 2 legături pătrunjel verde
- 8 linguri ulei de măsline
- Sare
- Piper
- 150 g iaurt grecesc
- 1 căpățână usturoi
- 2 crenguțe busuioc
- 1 lingură chimen
- 4 zucchini
- 100 g parmezan
- 1 lime
Mod de preparare
Se curăță peștele de solzi, apoi se filetează și se condimentează cu sare și piper.
Se pune o oală cu apă și sare la fiert.
Dovleceii se taie în bucăși mari, li se scot se mințele și se blanșează în apa clocotită.
Se pisează 2 căței de usturoi și se freacă cu sare și ulei, apoi se adaugă pătrunjelul tocat, parmezanul ras și pesmetul.
Se omogenizează bine compoziția și se umplu dovleceii cu ea, apoi se dau la cuptor pentru 8-10 minute, la 200 de grade, până se gratinează.
Într-un mojar se pisează chimenul, apoi se adaugă restul de usturoi, cu restul de pătrunjel tocat și ulei de măsline și se prepară un pesto.
Peste acesta se adaugă iaurtul și se omogenizează.
Când acestea sunt gata, se prăjește peștele doar pe partea cu piele, până aceasta devine o crustă rumenă.
Se servește păstrăvul cu dovleceii umpluți și sosul de iaurt.
Tinolang frog – un preparat filipinez... Tagliatelle cu fructe de mare în sos roșu...