Antena Căutare

Hello Chef, episodul 2. Rețeta de ravioli quatro formaggi, cu salvie și ciuperci a Roxanei Blenche. Ingrediente și preparare

În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche, alături de invitații ei, încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.

roxana blenche si dorian popa Galerie
Hello Chef, episodul 2. Rețeta de ravioli quatro formaggi, cu salvie și ciuperc | antena 1

Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să mearga la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să-și transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.

Misiunea Roxanei Blenche și a doctorului Cezar în episodul 2 al show-ului de cooking Hello Chefi a fost să îl învețe pe Dorian Popa să gătească.

Pregătiți cu lista de ingrediente necesare pentru rețeta zilei, Roxana și Doctor Cezar au plecat la cumpărături, iar singurul loc unde aveau să găsească tot ce aveau nevoie este Kaufland.

Rețetele gustoase și sănătoase pe care Chef Roxana Blenche și Dorian Popa le-au preparat în episodul 2 al emisiunii Hello Chef sunt ravioli quatro formaggi, cu salvie și ciuperci sălbatice, iar la desert un tiramisu reinterpretat.

Chef Roxana Blenche s-a aprovizionat cu ingrediente de calitate, perfecte pentru a obține rețetele delicioase pe care le avea pe listă. Ea s-a teleportat imediat în bucătărie, alături de Dorian, și împreună s-au apucat de treabă.

Dorian i-a spus Roxanei că e pregătit să o ajute, chiar dacă nu este pasionat de gătit.

Rețeta de ravioli quatro formaggi, cu salvie și ciuperci sălbatice. Roxana Blenche a pregătit-o în episodul 2 Hello Chef

Ingrediente
Pentru aluatul de paste

- 500 g făină
- 3 ouă
- 90 ml ulei de măsline
- sare

Aluatul de paste a fost făcut de Dorian, chiar dacă a împrăștiat peste tot făină, spre amuzamentul Roxanei. Cei doi au vorbit și despre câinii lor pentru că amândoi au aceeași rasă de câine, bulldog francez.

Umplutură pentru paste

- 200 g ricotta
- 100 g parmesan
- 150 g gorgonzola
- 100 g brânză maturată
- 100 ml smântână lichidă
- 150 g miez de nucă
- sare
- piper

Dorian a răzuit parmezanul și a amestecat brânzeturile. După ce salvia și nucile au fost tocate, se adaugă și peste amestecul de brânzeturi. Roxana și Dorian au întins foile de paste și au pregătit umplutura de brânzeturi.

După ce au obținut raviolii, într-o tigaie au făcut un sos și în alta Roxana a propus să facă niște cipsuri de salvie.

Pentru sos

- 20 ml ulei de măsline
- 100 g unt
- salvie proaspătă
- 100 ml smântână lichidă
- 70 g parmezan
- sare
- piper

După ce s-au amestecat ingredientele pentru sos, se aduagă ciupercile tăiate felii și apoi ravioli gata fierte. Platingul creat de Dorian, sub îndrumarea Roxanei, a fost unul de excepție.

Sfaturile doctorului Cezar

Beneficiile lactatelor

Brânzeturile sunt cele mai bogate surse de vitamina K2 care ajută la dizolvarea depozitelor de calciu din artere și trimiterea sa în oase. Vitamina D care se sintetizează în piele prin expunerea la soare crește absorbția calciului din intestine în sânge. Dar pentru depunerea sa în oase este necesară vitamina K2, care se găsește preponderent în lactate sau murături.

Beneficiile salviei

Salvia e o plantă înrudită cu menta și rozmarinul, fiind recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare. Aceasta conține peste 160 de polifenoli diferiți, cu efecte antioxidante și anti-inflamatorii.

Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație cu alte rețete, oricine poate intra pe Kaufland.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Citește și
x