Antena Căutare

(P) Calitate și confort: aspectele necesare pentru mobilierul din camera copilului

Mobilierul reprezintă un element deosebit de relevant atât în ceea ce privește funcționalitatea sa practică, cât și în ceea ce privește estetica.

(P) Calitate și confort: aspectele necesare pentru mobilierul din camera copilului
(P) Calitate și confort: aspectele necesare pentru mobilierul din camera copilului

Alegerea pieselor de mobilier adecvate pentru amenajarea casei nu este o sarcină ușoară. Este imperativ să ai grijă ca acestea să se încadreze armonios în cadrul decorului existent, dar și să corespundă în mărime și caracteristici nevoilor tale.

Cu atât mai greu este să alegi mobilierul pentru camera copilului. Trebuie să fii atent ca mobilierul să fie util pentru activitățile sale, însă să păstrezi suficient spațiu liber pentru a nu crea o senzație de disconfort. În acest articol vom vorbi despre câteva piese importante, care nu trebuie să-i lipsească copilului.

1. Birou

În general, copiii utilizează biroul pentru a realiza temele de la școală sau pentru a petrece timp la calculator. Aceste lucruri pot să îi ocupe o perioadă considerabilă de timp, mai ales în sezonul rece, când iese mai puțin afară. Prin urmare, un birou pentru copii trebuie să se potrivească acest activități.

Înainte de a cumpăra mobilierul propriu-zis, este nevoie să știi cum să îl poziționezi. Copiii au nevoie de cât mai multă lumină, așadar un loc la geam este ideal. Totuși, există cazuri în care acest lucru nu este posibil. Dacă acest lucru se întâmplă, caută metode alternative de a-i oferi lumina necesară, precum o lampă de birou.

Tipurile de birou de copii sunt categorizate în funcție de înălțimea față de podea pe care o are blatul. Pentru a sta într-o poziție corectă, copilul trebuie să aibă tălpile așezate complet pe podea, iar antebrațele să stea orizontal pe suprafața de lucru. Din acest motiv, înălțimea lui este foarte importantă, iar biroul trebuie actualizat în funcție de aceasta. Cel mai popular model de birou pentru copii are o înălțime de 75 cm. Aceasta distanță de la sol este înălțimea medie pentru un adult. Totuși, s-ar putea să fie prea mult pentru copilul tău. Prin urmare, te poți orienta spre un model reglabil.

Totodată, dimensiunea blatului este un factor important pentru utilitatea mobilierului. În general, pe blat există în același timp caiete, ustensile de scris sau un computer. Biroul trebuie să ofere spațiu suficient copilului pentru a-și mișca brațul în voie. Lățimea de 120 de centimetri este minimă, pentru a oferi o experiență plăcută și confortabilă copilului. De asemenea, adâncimea este la fel de importantă ca lățimea. Între ecranul calculatorului și ochii copilului ar trebui să existe o distanță de minim 50 cm. Pentru un birou de copii sunt foarte importante spațiile și compartimentele. Asigură-te că modelul pe care îl alegi oferă locuri unde pot fi depozitate caiete, cărți și rechizite pentru școală.

2. Scaun pentru birou

Există câteva criterii esențiale care nu trebuie să-i lipsească unui model de scaun atunci când îl cumperi:

  • funcția de reglare lombară - un scaun ergonomic trebuie să fie capabil să imite poziția naturală a coloanei vertebrale. Totuși, statul incorect pune presiune pe zona lombară, iar acest lucru duce la afecțiuni ale coloanei vertebrale. Pentru a evita acest lucru caută un scaun care se poate ajusta în funcție de trăsăturile fizice ale copilului.
  • ajustabilitatea scaunului - scaunul ideal trebuie să permită personalizarea caracteristicilor acestuia. Acțiuni precum reglarea înălțimii, gradul de înclinare al spătarului sau reglarea brațelor nu ar trebui să îi lipsească niciunui model. Coatele trebuie să stea așezate la 90 de grade, iar tălpile așezate pe podea. Acest lucru ajută la bună circulație a sângelui, care, mai departe, face creierul să funcționeze corect.
  • calitatea tapițeriei - alege o tapițerie calitativă, care poate fi curățată ușor, însă care să se potrivească și esteticii camerei. Scaunele de copiii din piele sunt cele mai populare, deoarece nu se pătează și se igienizează rapid.

3. Pat

Este esențial ca un pat să fie atât rezistent, cât și interesant din punct de vedere estetic. Mobilierul din camera copilului trebuie să îl fascineze și să nu simtă senzația de plictiseală. În alegerea unui pat potrivit, un aspect important îl reprezintă materialul din care cadrul este confecționat. Există câteva alegeri populare:

  • cadrul din lemn masiv - acest tip de material este, deseori, preferința multora, deoarece face față cu brio la greutate mare. Aspectul acestora este plăcut, iar câteva din cele mai folosite tipuri de lemn sunt fagul, stejarul și frasinul.
  • cadrul metalic - singura diferențiere între acest tip de cadru și cel din lemn masiv este aspectul. Cadrul metalic poate fi modelat mai ușor și oferă posibilitatea mai multor tipuri de design al patului.
  • cadrul din PAL - acest tip de cadru este cea mai ieftină variantă. Nu oferă aceeași rezistență precum celelalte două tipuri, însă o combinație de PAL și metal poate fi foarte eficientă.

Fii foarte atent la caracteristicile extra pe care le are patul. Există modele care au cutia patului transformată în dulap sau paturi tapițate care oferă spațiu de depozitare pentru lenjerii.

Pune pe primul loc confortul copilului și calitatea produselor pe care plănuiești să le cumperi. Totuși, este important să ai și un buget prestabilit.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x