Antena Căutare

E timpul capsunilor racoritoare si aromate

Viu colorate, carnoase si parfumate, capsunile se consuma proaspete sau sub forma de preparate: prajituri, torturi, dulceata, compot, inghetata sau spuma de capsuni.







Tort cu capsuni


Ingrediente: 2 linguri unt, 250 g faina, un praf de sare, ½ kg capsuni, 5 linguri smantana, 3 linguri zahar, 2 linguri rom.
Preparare: Se freaca untul cu smantana si sarea, se adauga treptat faina, se framanta bine si se formeaza o minge, care se pune la rece timp de 2 ore. Se intinde o foaie cat forma de tort. Se asaza in forma unsa si se coace la foc iute. Deasupra se asaza capsunile curatate de codite, spalate si scurse bine, apoi smantana frecata cu zahar se toarna printre ele in forma de arabescuri si se stropeste cu rom.

Spuma de capsuni

Ingrediente: 4 albusuri, 100 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 700 g de capsuni, frunze de menta.
Preparare: Se curata capsunile si se spala in mai multe ape, apoi se sterg cu un servet absorbant de hartie. Se mixeaza la robot impreuna cu 2 linguri de zahar. Se separa ouale, se bate bine albusul cu zahar si vanilie pana rezulta o spuma consistenta ca de bezea. Dupa aceea se amesteca incet, cu o spatula, albusurile impreuna cu piure-ul de capsuni.
Dupa ce s-a omogenizat bine, se pune spuma la frigider, pentru 15 minute. Se serveste in cupe mici, decorate cu bucatele de capsuni si frunze de menta proaspata.

Margarita cu capsuni

Ingrediente
: 40 ml tequila, 6-8 capsuni, 20 ml triple sec, 20 ml suc de lamaie.
Preparare: Se zdrobeste un cub de gheata, se amesteca impreuna cu capsunile zdrobite si se pune totul in 2 pahare de cocktail. Se toarna apoi peste serbetul de capsuni tequila, triple sec si sucul de lamaie. Se serveste ornat cu o capsuna intreaga.

Crema de branza de vaci cu capsuni

Ingrediente
: 375 g branza de vaci proaspata, 200 g iaurt, 50 g zahar, 1 portocala, 400 g capsuni, 30 g miez de nuca, 50 g ciocolata cu lapte taiata marunt, 2 linguri de stafide, frunze de menta verde.
Preparare
: Se amesteca iaurtul cu branza si zaharul pana se obtine o pasta omogena. Se opareste portocala, se sterge si se rade. Coaja se adauga in branza cu iaurt. Se spala capsunile, se curata si se taie in doua. Se taie miezul de nuca in bucatale, la fel si ciocolata. Capsunile si ciocolata se amesteca impreuna cu masa de iaurt si branza. Nucile, stafidele si frunzulitele de menta rupte marunt se presara deasupra.

Sursa: Revista Felicia

Foto: wtcarbon.wordpress.com

VIDEO! Intalneste-te cu personajele din Toy Story 3!... VIDEO! Baby Gaga o copiaza pe Lady Gaga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x