Antena Căutare

Pasi simpli pentru prepararea anghinarelor

Se stoarce sucul de la doua jumatati de lamaie intr-un bol cu apa rece. Cu ajutorul unui cutit, se taie tulpina anghinarelor de la baza. Se freaca tulpina taiata cu o alta jumatate de lamaie.




• Odata curatate, anghinarele se oxideaza foarte repede, ceea ce le face sa-si piarda din culoare. Asadar, pentru a impedica sa se intample acest lucru, freaca-le cu lamaie, imediat dupa ce le decojesti. In multe restaurante se pastreaza anghinarele crude, gata preparate, in apa cu adaos de vitamina C (acid ascorbic) - acesta nu da nicio aroma apei - dar o lamaie stoarsa va avea acelasi efect.

• Cand prepari anghinarele, mirosul metalic de leguma cruda se va transfera pe degete. Spala-ti mainile bine dupa prepararea retetei, deoarece acest miros este oarecum neplacut.

• Pentru a verifica daca anghinarele sunt facute, se inteapa in centru cu un bat de frigaruie sau cu varful unui cutit ascutit - nu ar trebui sa intampini mare rezistenta. Daca totusi
par tari, mai lasa-le la fiert; verifica in continuare din minut in minut.

• Prepararea anghinarelor poate ca necesita ceva efort, dar pot fi pregatite si lasate in zeama in care au fiert pana la doua zile.

Citeste si Good Food!

4 criterii dupa care sa va alegeti perdelele in casa... Acesta este viitorul Steve Jobs: Thomas Suarez, 12 ani, creaza aplicatii de succes pentru Iphone...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x