Antena Căutare

Pasi simpli pentru prepararea anghinarelor

Se stoarce sucul de la doua jumatati de lamaie intr-un bol cu apa rece. Cu ajutorul unui cutit, se taie tulpina anghinarelor de la baza. Se freaca tulpina taiata cu o alta jumatate de lamaie.




• Odata curatate, anghinarele se oxideaza foarte repede, ceea ce le face sa-si piarda din culoare. Asadar, pentru a impedica sa se intample acest lucru, freaca-le cu lamaie, imediat dupa ce le decojesti. In multe restaurante se pastreaza anghinarele crude, gata preparate, in apa cu adaos de vitamina C (acid ascorbic) - acesta nu da nicio aroma apei - dar o lamaie stoarsa va avea acelasi efect.

• Cand prepari anghinarele, mirosul metalic de leguma cruda se va transfera pe degete. Spala-ti mainile bine dupa prepararea retetei, deoarece acest miros este oarecum neplacut.

• Pentru a verifica daca anghinarele sunt facute, se inteapa in centru cu un bat de frigaruie sau cu varful unui cutit ascutit - nu ar trebui sa intampini mare rezistenta. Daca totusi
par tari, mai lasa-le la fiert; verifica in continuare din minut in minut.

• Prepararea anghinarelor poate ca necesita ceva efort, dar pot fi pregatite si lasate in zeama in care au fiert pana la doua zile.

Citeste si Good Food!

4 criterii dupa care sa va alegeti perdelele in casa... Acesta este viitorul Steve Jobs: Thomas Suarez, 12 ani, creaza aplicatii de succes pentru Iphone...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x