Când vine vorba de dietă, nu doar ce alimente consumi, ci și modul în care prepari mâncarea este important.
Oul este un aliment cheie în prepararea diverselor aluaturi, sosuri și maioneze, însă el poate fi înlocuit cu ușurință, obținând produse de post, mai sărace din punct de vedere caloric.
1. Pentru aluaturi: praf de copt + ulei de măsline, în loc de ou. Cele două elemente funcționează ca un agentd creștere. Amestecați 2 lingurițe de bircabonat de sodiu cu două de ulei și apă. Turnați la final amesetcul în aluat.
2. Oțet + bicarbonat de sodiu, în loc de ou. O linguriță de bicarbonat de sodiu, plus una de oțet alb. Funcționează tot ca element de creștere al volumului aluaturilor.
3. Gelatina - nu este recomandată pentru rețetele de post, deoarece este de origine animală, însă este un foarte bun înlocuitor pentru ou.
4. Iaurt - funcționează ca un ou, datorită proteinelor conținute
5. Semințe de in- sunt perfecte pentru a înlocui oul, mai ales în rețetele de post. Mixați semințele cu apă, și turnați rezultatul în aluat.