Antena Căutare

Desert: Reteta Tort tiramisu cu ciocolata

Iata o varianta extrem de delicioasa de Tiramisu. Puteti pregati acest tort la mesele festive si sigur va veti impresiona invitatii!

Ingrediente pentru reteta Tort tiramisu cu ciocolata:

- 300g unt nesarat, la temperatura camerei;

- o cana de faina;

- 1½ lingurita praf de copt;

- 300g zahar tos;

- 6 oua;

- 4 linguri de cacao;

- 2 lingurite de cafea instant, dizolvate intr-o lingurita de apa fiarta.

PENTRU UMPLUTURA

- 100ml de cafea espresso sau cafea instant tare, racita;

- 4 linguri Tia Maria;

- 250ml mascarpone;

- 570ml frisca lichida;

- 1 lingura de amaretto;

- 50g ciocolata amaruie.

Mod de preparare pentru reteta Tort tiramisu cu ciocolata:

1. Se incalzeste cuptorul la 180ºC. Se ung cu unt si se tapeteaza 2 forme rotunde de blat de 220cm. Se pun toate ingredientele blatului intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand se omogenizeaza. Se toarna in cele 2 forme si se coc timp de 25-30 de minute, pana cand blatul devine pufos. Se raceste complet, apoi se taie fiecare pe jumatate, orizontal.

2. Pentru a prepara umplutura, se amesteca cafeaua cu 2 linguri de Tia Maria si se toarna peste laturile taiate ale fiecarui blat. Se bate mascarpone pana cand se inmoaie, apoi se adauga frisca lichida, putin cate putin. Se adauga lichiorul si se bate pana cand devine o crema ferma.

3. Se asambleaza tortul, sub forma de sandvis, punand crema din belsug deasupra. Peste ultimul strat de crema se rade fin ciocolata. Se raceste o ora inainte de a-l servi, pentru a se taia mai usor.

Pofta buna!

FOTO: goodfood.ro

Gustare: Reteta Tarta de anghinare si mazare... Reteta usoara: Supa crema de leurda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x