Antena Căutare

(P) TOP 3 reţete uşoare pe care merită să le incluzi în dieta ta

Gătitul nu trebuie să fie un stres sau o corvoadă. Există soluţii pentru a te bucura de mâncare gustoasă şi hrănitoare, fără să îţi petreci toată ziua în bucătărie sau să prepari 3 feluri de mâncare deodată. Reţetele simple cu ingrediente pline de nutrienţi sunt cea mai bună soluţie.

creveți pe un platou negru
Reţetele simple cu ingrediente pline de nutrienţi sunt cea mai bună soluţie

Îndreaptă-te către alimente precum cerealele, lactatele sau legumele proaspete pentru a prepara mâncăruri simple şi pline de gust.

Iată 3 reţete uşoare pe care merită să le incluzi în dieta ta:

Terci de ovăz

Terciul de ovăz este una dintre cele mai simple reţete pentru micul dejun. Se prepară uşor, este bogat în carbohidraţi şi fibre, iar gustul este delicios dacă adaugi ingredientele potrivite. Poţi servi terciul de ovăz atât la prima masă a zilei, cât şi că gustare sau ca desert, în funcţie de preferinţe.

Iată de ce ai nevoie pentru o porţi de terci de ovăz cu fructe şi biscuiţi:

80 de grame fulgi de ovăz

100 ml lapte sau lapte vegetal

jumătate de măr

câteva afine

un praf de scorţişoară

un biscuite digestiv

Începe prepararea terciului de ovăz cu măcinarea fulgilor. Îţi doreşti o textură cremoasa, de budincă, de aceea cel mai bine este să dai fulgii de ovăz la blender. Mai apoi, amesteca fulgii măcinaţi cu lapte până când obţii textura dorită. Dacă îţi doreşti o textură mai groasă, mai pune un strop de ovăz, iar dacă vrei o textură mai lichidă, adaugă mai mult lapte.

În cazul în care vrei ca terciul de ovăz să devină şi o sursă de proteină, poţi adăuga pudră proteică, însă vei avea nevoie de încă 30-50 de mililitri de lapte pentru a ajunge la o consistenţă cremoasă.

La final, taie jumătatea de măr cubuleţe şi adăugă peste terci, alături de afine şi un praf de scorţişoară. Decorează terciul cu biscuitele digestiv, fie măcinat, fie ca atare sau tăiat în bucăţele.

Supa crema de legume

Supa crema este excelentă pentru a te încălzi în zilele reci, dar şi pentru a-ţi lua porţia de micronutrienti din legume. Legumele sunt o sursă minunată de vitamine şi minerale, aşa că ai nevoie de ele în dieta zilnică. Este foarte uşor să prepari o supă crema de legume, mai ales dacă alegi produse de sezon, pe care le poţi procura uşor de la piaţă sau supermarket. Dacă îţi doreşti să testezi o reţetă simplă, avem soluţia pentru tine.

Iată de ce ai nevoie pentru 4 porţii de supă crema de legume cu dovleac:

1 dovleac

3-4 roşii mari

o ceapă

2-3 morcovi

2 cartofi

praf de usturoi

sare

piper

ulei de măsline

opţional: crutoane

Începe prin a curăţa legumele şi a le spăla bine. Mai apoi, taie dovleacul pe jumătate. Pune-l într-o tavă la copt, alături de roşii, ceapă, morovi şi cartofi. Stropeşte cu ulei de măsline din belşug şi condimentează cu sare, piper şi praf de usturoi. Da legumele la cuptor pentru 25-40 de minute la 180 de grade Celsius, în funcţie de cuptorul tău.

Când legumele sunt gata, scoate dovleacul copt din coajă, iar mai apoi foloseşte un blender pentru a pasă atât dovleacul, cât şi restul legumelor. În cazul în care obţii o textură prea groasă, poţi să mai pui un strop de apă. La servire, adauga verdeţuri proaspete dacă doreşti, dar şi crutoane.

Paste cu zucchini

Pastele din grâu dur sunt o super alegere dacă vrei o sursă bună de carbohidraţi. Le poţi servi chiar şi zilnic, atât timp cât alegi o cantitate potrivită şi le prepari cu sosuri de calitate, nu foarte grase şi fără alte ingrediente ultraprocesate. Dacă îţi doreşti o reţetă rapidă şi uşoară , iată cum să prepari paste cu zucchini:

Pentru o porţie ai nevoie de următoarele ingrediente:

80 de grame paste

un zucchini mare

un căţel de usturoi

o lingură de ulei de măsline

o lingură de zeamă de lămâie

două linguri de parmezan

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru a pregăti sosul, începe prin a curăţa şi tăia zucchini cubuleţe. Mai apoi, căleşte-l în tigaie, în ulei de măsline, alături de căţelul de usturoi tocat mărunt. Când acesta s-a rumenit bine, dă-l în blender, alături de zeama de lămâie şi parmezan, până când obţii o textură cremoasă, similară cu cea a salatei de icre. Dacă este necesar, mai poţi adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

La final, amestecă sosul cu pastele şi decorează farfuria cu verdeţuri proaspete. Dacă îţi doreşti şi o sursă de proteină, poţi realiza această reţetă cu creveţi. Creveții sunt bogaţi în proteine şi săraci în grăsimi, ceea ce îi face alegerea ideală pentru o mulţime de preparate. Găseşti creveţi foarte uşor, fie în supermarket, fie online, atât proaspeţi, cât şi congelaţi.

În afară de creveţi, mai poţi alege şi alte fructe de mare cum ar fi midiile sau calamarii.

Cea mai bună soluţie pentru a te bucura de mâncare gustoasă şi o alimentaţie sănătoasă este să prepari hrana chiar la tine acasă. Caută reţete precum cele de mai sus, cu ingrediente nutritive şi care se prepară rapid.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x