- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Merg de minune cu puţin muştar şi o halbă rece de bere. Vorbim de "vedetele" ce întră în topul preferinţelor culinare ale românilor: micii. Nicio petrecere în aer liber nu este completă fără un grătar. La fel cum, nicio masă festivă, fără îndrăgiţii mititei! Mai ales acum, că urmează mini-vacanța de 1 Mai.
Atenție însă! Nutriționiștii avertizează că, preparaţi în mod tradiţional, micii nu sunt sănătoşi. Pentru a-i scoate din zona non grata a nutriţiei, trebuie să învaţăm să-i pregătim corect.
Gătitul micilor este o adevarată maiestrie, iar gustul inegalabil de afumatură necesită o mână pricepută. Grătarul trebuie să fie bine curăţat pentru a îndepărta resturile ce conţin substanţe periculoase. Este contraindicat contactul direct al cărnii cu flacăra sau cărbunii încinşi, din cauza toxinelor produse prin arsură şi a hidrocarburilor şi dioxinelor. O dată puşi pe grătar, trebuie să fim atenţi ca micii să fie bine făcuţi la final. În acest fel evităm contaminarea cu trichinela, un parazit ce poate duce la îmbolnăviri grave.
Acum că ne-am lămurit,ne putem bucura de mititei cu un muştar neapărat natural, alături de o salată şi cantităţi moderate de vin roşu, bio.
Deoarece au o densitate calorică foarte mare, trebuie sa evitam pe cât putem, consumul exagerat.
Sănătos şi delicios! Cremă de spanac, cu somon, un preparat demenţial, ce-ţi alintă simţurile!... TOP 10 alimente care ARD CALORIILE! Ce trebuie să mănânci ca să NU ai probleme cu GREUTATEA...