Antena Căutare

Mucenici moldovenești, cea mai simplă și rapidă rețetă! Secretul gospodinelor a fost aflat

Nu există lună martie fără miros de Mucenici sau Sfinţişori! În Moldova, mucenicii nu sunt fierţi, ci făcuţi dintr-un aluat asemănător al cozonacului şi copţi în cuptor. Hmmm... DELICIOS!!!

Nu există lună martie fără miros de Mucenici sau Sfinţişori! În Moldova, mucenicii nu sunt fierţi, ci făcuţi dintr-un aluat asemănător al cozonacului şi copţi în cuptor.

Ingrediente pentru reţeta de Mucenici moldoveneşti

  • 1 kg de faină
  • 450 ml de lapte
  • 50g drojdie proaspătă (sau 2 pliculeţe de drojdie uscată)
  • 3 ouă
  • 125 g zahăr
  • 75 g unt
  • Coajă de la o lămâie
  • 1 esenţa de vanilie
Articolul continuă după reclamă

Pentru ornat:

250 ml de apă şi o jumătate de cană de zahăr, coajă de lămâie sau de portocală şi o linguriţă de esenţă de rom

Pentru sirop:

200g de miere şi 200 g nucă măcinată pentru presărat deasupra mucenicilor.

Mod de preparare pentru rețeta de mucenici moldovenești

1. Se face maiaua înmuind drojdia cu puţin lapte, apoi adăugând o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de faină. Se amestecă totul bine şi apoi se lasa deoparte pentru un sfert de oră.
2. După ce a crescut, peste maia se adauga faină, ouăle şi zahărul. Se adauga laptele în timp ce frământam, puţin câte puţin, până obţinem un aluat omogen.
3. Se adauga untul la temperatura camerei (în loc de unt, poţi să foloseşti 50 ml de ulei) şi continuăm să frământăm aluatul. Când e gata, îl lăsăm să crească la căldură aproximativ o oră sau până şi-a dublat volumul.
4. Până creşte aluatul, facem siropul: punem la fiert apa cu zahărul şi lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi oprim focul şi adăugăm coajă de lămâie sau de portocală şi esenţa de rom.
5. Când aluatul a crescut se frământa puţin şi apoi se formează bile (mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe), care se întind în batonase din care vei forma 8-uri.
6. Se pun mucenicii în tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasa să crească 20 de minute. Se ung cu ou şi se gau la cuptor la foc mediu. Sunt gata când capăta o culoare aurie!
7. După ce s-au răcit, peste mucenici se toarnă siropul (strecurat) în mod uniform, se lasa 15 minute ca să absoarbă tot siropul şi apoi se ung cu miere şi se presara nucă măcinată.
Pofta buna!
Citește și: Cea mai bună rețetă de mucenici moldovenești. Nici măcar gospodinele începătoare nu dau greș. Sunt delicioși!
Care sunt secretele celui mai pufos aluat pentru mucenici? Secretele unei rețete de mucenici din anul 1960!... Rețete de post. Top 5 cele mai îndrăgite rețete de deserturi cu iz de copilărie pe care le putem prepara în post....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 21.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x