Antena Căutare

Top 3 cele mai bune deserturi din lume

In cadrul unei competitii a cofetarilor din Statele Unite ale Americii au fost alese cele mai bune 3 retete de deserturi din lume. Acum le poti prepara si tu!

1. Crema de ou si lamaie cu crusta de susan negru

Ingrediente:

Pentru crusta:

- 115g de unt la temperatura camerei;

- 150g de zahar;

- 1 lingura de apa;

- 1 lingura de miere;

- 70g de susan negru;

- 1 lingurita de praf de copt;

- 1 praf de sare.

Pentru crema

- 3 oua mari;

- 225ml de lapte;

- 80g de faina;

- 200g de zahar;

- 1 praf de sare;

- 2 linguri de suc proaspat de lamaie;

- 1 lingura de suc proaspat de portocale;

- 1 lingurita de coaja de lamaie.

Mod de preparare:

1. Se topeste untul, apoi se adauga zaharul, apa si mierea si se amesteca bine la foc mic. Se pune si susanul, sarea si praful de copt.

2. Pune amestecul intr-o tava tapetata cu hartie pergament si las-o sa se raceasca 20 de minute. Cu ajutorul unui cutit se sparge crusta in bucatele mici si se pastreaza pana la utilizare.

3. Se incinge cuptorul si se pregatesc vasele remekin. Vasele remekin sunt mici boluri din ceramica, rezistente la temperaturi inalte, in care se prepara crema de zahar ars sau sufleurile. Acestea se asaza intr-o tava in care se toarna apa astfel incat sa acopere pana la jumatate vasele remekin.

4. Intr-un bol, se bat galbenusurile cu laptele. Intr-un alt bol, se amesteca faina, zaharul si sarea. Gradual, se adauga galbenusurile peste faina si se amesteca usor. Se toarna sucul de lamaie si de portocala si coaja de lamaie.

5. Se bat albusurile bine apoi se adauga in aluat si se amesteca usor cu ajutorul unei spatule. Se pune aluatul in fiecare vas remekin si se baga la cuptor pentru 25-30 de minute, pana devine aurie. Se scot de la cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna pe farfurii si se orneaza cu crusta de susan negru.

2. Tort de sfecla cu inghetata din lapte de capra

2012/02/13//512809-reteta3.jpg

Ingrediente:

Pentru blat

- 450g de sfecla rosie;

- 170g de faina;

- 100g de cacao;

- 2 lingurite de praf de copt;

- 230g de unt;

- 300g de zahar brun;

- 170g de zahar alb;

- 1/4 ceasca de cafea espresso racita;

- 3 oua mari;

- un praf de sare.

Pentru inghetata

- 2 cani de smantana dulce lichida;

- 1 cana de lapte de capra;

- 200g de zahar;

- o crenguta de tarhon;

- 6 galbenusuri;

- un praf de sare.

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 350 de grade si pregateste o tava cu hartie pergament. Toaca sfecla in bucatele mici si coace-le pana devin moi. Lasa-le sa se raceasca apoi fa-le piure in blender.

2. Intr-un bol, amesteca faina, cacaoa si praful de copt.

3. Intr-un mixer, amesteca untul, zaharul brun si alb, cafeaua, ouale si sare. Adauga apoi faina si cacaoa si piureul de sfecla. Amesteca usor si apoi pune blatul la copt timp de 40-50 de minute.

4. Intr-un vas, amesteca smantana cu laptele de capra, jumatate de ceasca de zahar si tahonul. Da-l intr-un fiert amestecand continuu.

5. Intr-un vas, amesteca galbenusurile cu restul de zahar si sarea. Toarna usor smantana calda in acest amestec si pune-l pe foc. Amesteca incontinuu pana ce crema se ingroasa. Pune crema intr-un vas si bag-o la congelator pana ingheata.

6. Taie blatul si serveste-l alaturi de inghetata din lapte de capra.

3. Mini-eclere cu crema de banane

2012/02/13//512808-reteta2.jpg

Ingrediente:

Pentru crema

- 4 galbenusuri de ou;

- 2 linguri si jumatate de amidon;

- 1 cana si jumatate de lapte;

- 100g de zahar;

- 1 banana pisata;

- zahar vanilinat;

- 1 cana de smantana lichida.

Pentru eclere

- 3/4 cana de lapte;

- 3/4 cana de apa;

- 170g de unt;

- 3 linguri de zahar;

- un praf de sare;

- 100g de faina;

- 4 oua.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas mare se amesteca galbenusurile cu amidonul. Intr-o oala se pun la fiert laptele, zaharul, banana si zaharul vanilinat. Se amesteca apoi crema cu galbenusurile si amidonul. Pune apoi crema pe foc si fierbe-o timp de 1 minut. Se lasa la racit apoi se tine la frigider.

2. Intr-un vas mare, amesteca smantana cu crema de banane si pune-o iar la frigider.

3. Se incalzeste cuptorul la 370 de grade. Se amesteca laptele, apa, untul, sarea si zaharul si se fierbe. Adauga apoi faina si amesteca bine intr-un mixer. Adauga ouale si amesteca incontinuu.

4. Formeaza mici bilute de aproximativ 3 centimetri si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Se tin la cuptor pana se rumenesc, apoi se lasa la racit.

5. Intr-o punga de ornat, pune crema de banane. Fa o mica gaura in fiecare ecler si umple-l cu crema. Optional, poti adauga zahar pudra pe deasupra.

FOTO: huffingtonpost.com

Reteta sanatoasa: Salata mediteraneana cu sardine... Reteta zilei: Pui copt cu sos de nuci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x