Cel mai lung lanţ de mucenici din ţară va avea peste 30 de metri și va fi ridicat vineri, în Parcul Naţional, la un festival de profil, a declarat Gabriela Putinei, reprezentanta organizatorilor manifestării.
Vineri, peste 5.000 de porţii de mucenici munteneşti vor fi fierţi într-un ceaun uriaş, iar sâmbătă, peste 20.000 de mucenici moldoveneşti vor fi copți în cuptor, astfel că pofticioșii au toate motivele să fie prezenți la festivalul culinar.
,,Special pentru această ediţie a târgului, gospodinele noastre vor realiza cel mai lung lanţ de mucenici văzut vreodată. (...) Am invitat gospodine iscusite din Muntenia, care vor fierbe dis-de-dimineaţă 5.000 de porţii de mucenici munteneşti, într-un ceaun uriaş, menit să atragă cu aromele sale nemaipomenite toţi pofticioşii bucureşteni şi nu numai, reţetă pentru care se vor folosi nu mai puţin de 50 kg de făina, 3 kg de nucă, 10 kg de miere şi tot atâtea de zahăr, 20 de kg de lămâi şi 2 kg de scorţişoară. Alţi 20.000 de mucenici moldoveneşti vor fi copţi într-un cuptor cu bandă, pentru care gospodinele vor încropi sute de kg de făină, zahăr, zeci de litri de ulei şi sute de litri de lapte, 25 de kg de unt, sute de ouă şi nu mai puţin de 200 kg miez de nucă, 80 kg de miere şi 5 kg de lămâi", promit organizatorii.
Românce din toate colțurile țării vin la festival să se întreacă în migală, chiar sub ochii oaspeţilor, arată organizatorii.
"Mucenici în chip de om cu dimensiuni reale, mucenici copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, mucenici fierţi şi aromatizaţi cu scorţişoară, lămâie şi multă dibăcie şi migală, mucenici în toate formele şi pentru toate gusturile vor fi pregătiţi la Târgul Mucenicilor din Parcul Naţional, bineînţeles acompaniaţi de tradiţionalele 40 de pahare de vin, aşa cum cere tradiţia", se precizează în comunicat.
Mucenicii, între tradiție și deliciu. Află ce obiceiuri și superstiții trebuie să respecți!... Avantajele alimentelor congelate. Produsele refrigerate nu sunt chiar atât de rele...