Antena Căutare

Atenție la ce consumi! Cum poți să-ți dai seama dacă somonul cumpărat din comerț conține mercur și persticide

Culoarea cărnii de somon este un indiciu important al calităţii. Culoarea somonului sălbatic de captura piscicolă este de un roşu intens, adică este exact aşa cum ar trebui să arate carnea de somon.

| secretele.com

Culoarea cărnii de somon este un indiciu important al calităţii. Culoarea somonului sălbatic de captura piscicolă este de un roşu intens, adică este exact aşa cum ar trebui să arate carnea de somon.

Potrivit secretele.com, culoarea somonului de crescătorie este mult mai ştearsă, că şi cum peştele ar fi fost bolnav. Astaxantina este o moleculă de culoare roşu aprins conţinută de alge, plancton şi krill, şi este substanţă care îi conferă somonului culoarea specifică. Această moleculă este extrem de benefică pentru corpul uman. Este un antioxidant şi un anti-inflamator puternic, îmbunătăţeşte fluxul sanguin, şi creşte producţia energetică la nivelul mitocondrial.

Această culoare roşu-portocalie strălucitoare este un bun indicator al faptului că somonul este pescuit din sălbăticie. Somonul de crescătorie are tot timpul o nuanţă roz pal.

Somonul sălbatic beneficiază de un aport crescut de astfel de molecule prin alimentaţie, în timp ce somonul de crescătorie este hrănit cu pelete alimentare care nu conţin astaxantina naturală, astfel că fermierii adaugă la această hrană propria lor versiune sintetică, cel mai frecvent obţinută din cărbune. Furajul de peste folosit de către agricultori include făină de peste şi uleiuri de peste care sunt foarte predispuse riscului de contaminare cu dioxină şi mercur. Unii fermieri încearcă chiar să înlocuiască făină de peste cu soia, proteine de porumb şi ulei vegetal, dar somonul nu este menit să consume astfel de alimente. Că urmare, calitatea cărnii de somon scade, şi este nevoie de antibiotice că peştii să fie menţinuţi sănătoşi.

Articolul continuă după reclamă

În cantităţi mici, antibioticele se pot strecura în carnea de peste, în timp ce uleiurile vegetale reduc conţinutul de acizi graşi Omega-3 şi pot introduce în carnea de somon şi toxine de mucegai.

Atenție la ce alegi din supermarket!

Agenţia Americană pentru Siguranţă Alimentelor şi Medicamentelor şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au studiat gradul de contaminare cu mercur a cărnii de peste, iar somonul pescuit în sălbăticie s-a dovedit foarte sigur din acest punct de vedere. Somonul proaspăt poate fi consumat fără riscuri chiar şi de către femeile gravide. Urmăreşte videoclipul de mai jos pentru a te asigura că prepari somonul în mod corect şi la temperatura potrivită!

Vezi AICI o lista a celor mai nutritive specii de somon sălbatic pe care le poţi consuma!

A făcut greşeala pe care o va regreta toată viaţa. Cum arată această femeie după ce s-a tatuat... Cură de slăbire cu PIZZA! Secretul rețetei care îți va satisface poftele și te va ajuta să ajungi la greutatea dorită!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 noiembrie 2024. Angel și fiica sa, Ana Maria au câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 noiembrie 2024. Angel și fiica sa, Ana Maria au câștigat 3.500 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x