Antena Căutare

Candidoza vaginala: Cauze, simptome, tratament si prevenire

Principala cauza a candidozei vaginale este transferul ciupercii candida albicans din intestine in anus, lucru ce poate afecta tesuturile vaginale. De asemenea, 40% dintre cazurile de infestare cu candida sunt contractate prin sex.



Simptomele candidozei vaginale

Printre simptomele tipice ale candidozei vaginale se numara secretiile albicioase, vascoase, cu aspect branzos, dar exista si cazuri in care aceste secretii sunt transparente. De asemenea, mai pot aparea umflaturi si iritatii in zona vulvara, mancarimi vulvare intense, senzatie de arsura la urinare si la contactul sexual. De cele mai multe ori, simptomele se acutizeaza in perioada de dinaintea menstruatiei.

Femeile au tendinta sa-si puna singure diagnosticul si sa sa se trateze dupa ureche. De exemplu, candidoza vaginala poate fi confundata cu infectiile bacteriene vaginale. Exista insa o diferenta majora: secretiile rezultate in urma unei candidoze vaginale nu au un miros aparte, pe cand infectiile bacteriene vaginale au un iz neplacut.

Cauzele declansarii candidozei vaginale

Femeile insarcinate si cele care sufera de diabet sunt predispuse la candidoze vaginale. Antibioticele si anticonceptionalele pot fi, de asemenea, un factor de risc in declansarea acestei boli. Lenjeria din fibre sintetice poate fi o cauza, la fel si tampoanele externe care sunt realizate din plastic. Chiar si dieta are o influenta nefasta asupra candidozei vaginale. Un stil de viata nesanatos poate contribui la dezechibre care sa afecteze flora bacteriana de la nivelul intestinelor.

Tratamentul si prevenirea candidozei vaginale

Pentru a trata eficient candidoza vaginala trebuie sa mergeti la medic. El va stabili exact ceea ce aveti nevoie ca sa scapati de aceasta neplacere. Intrebati-va de asemenea medicul despre tratamentele naturiste care au la baza violetul de gentiana, uleiul de nuca de cocos, lactoferina, probioticele sau sorbatul de potasiu.

Insa cea mai eficace cale de a scapa de candidoza vaginala este prevenirea bolii. Puteti face acest lucru evitand lenjeria intima din materiale sintetice si pantalonii stramti. Irigatorul vaginal poate distruge flora bacteriana saprofita, ceea ce poate determina infectia cu candida. Limiteaza utilizarea deodorantelor intime si a tampoanelor in perioade cand nu ai nevoie de ele. Evita baile cu apa fierbinte. Consuma iaurt cu probiotice si evita paine si produsele de panificatie. Tine-ti in frau glicemia si fii adepta unui stil de viata sanatos.

Citeste si Sfatul Parintilor!
Foto: fortherman.blogspot.co

Cum sa fii in forma si dupa 30 de ani!... 7 mituri despre implantul dentar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x