Castraveţii în OŢET îţi pot pune viaţa în pericol! Iată ce spun medicii despre asta

 

Murăturile sunt gustările preferate ale românilor, mai ales în sezonul rece. Medicii, însă, avertizează persoanele cu afecţiuni renale sau cu hipertensiune

Castraveţii muraţi au puţine calorii, au o încărcătură glicemica mică şi conţin caroten, acid folic şi calciu. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să-i consume în cantităţi mici şi să-i spele de sare înainte de masă.

Castraveţii în saramură se păstrează într-un loc întunecos şi uscat, la temperaturi de 10-15 grade pentru a se declanşa procesul natural de fermentaţie acido-lactică.

Castraveţii muraţi pot fi consumaţi ca atare, între mese sau ca garnitura la mâncărurile din carne ori legume, precum fasole, mazăre, năut, linte, soia.

Murăturile asortate din conopidă, varză albă şi roşie, gogonele, castraveţi, ardei iuţi, morcovi şi usturoi se recomandă persoanelor sănătoase, alături de diverse feluri de mâncare din carne, deoarece uşurează digestia.

facebook whatsapp twitter pinterest
PREMIUM

Mai multe 

100 de zile de vara

Vezi detalii 

Smiley News

vezi mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Timp Liber

vezi mai multe 

mai multe