Vrei să te muți în chirie? Vezi 3 clauze care nu trebuie să îți lipsească din contract!

 

Atunci când te muți în chirie, este foarte important să realizezi un contract cu proprietarul apartamentului, pentru a te asigura că drepturile pe care le ai în calitate de chiriaș vor fi respectate. Iată 3 clauze pe care trebuie să le ai în contractul de închiriere:

  • Chiria să nu fie modificată fără acordul tău

Proprietarul nu va putea să îți majoreze chiria de pe o zi pe alta. Astfel, dacă acesta dorește să facă o asemenea schimbare, va trebui ca, mai întâi, să ajungeți la un acord în această privință. Ulterior, această modificare va intra în vigoare prin semnarea unui act adițional la contract.

  • Restituirea garanției

În România este o practică mult prea cunoscută achitarea unei garanții în momentul închirierii unui imobil.  Aceasta este echivalentă, de regulă, cu valoarea chiriei pe o lună.  Are scopul de a acoperi orice daune, pierderi sau distrugeri produse de chiriaș. Pentru a te asigura că în momentul în care vei pleca o sa primești și banii înapoi, valoarea garanției achitate la început și condițiile restituirii acesteia trebuie menționate în contract.

  • Rezilierea contractului

Nu trebuie trecută cu vederea încheierea contractului de închiriere și rezilierea acestuia. Pentru ambele părți, durata preavizului trebuie precizată clar. 

                  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti