Antena Căutare

Bună dimineața, Sănătate! Căderea părului - cauze și tratament

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la Neatza cu Răzvan și Dani, a explicat care sunt cauzele care duc la căderea părului.

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la Neatza cu Răzvan și Dani, a explicat care sunt cauzele care duc la căderea părului.

„Important este să știm că durata de viață a unui fir de păr este limitată, părul se mișcă în rădăcină aproximativ patru luni, apoi cade și lasă loc altui fir de păr. Astfel, în mod normal, pierdem circa 100 de fire de păr pe zi, nu trebuie întotdeauna să ne îngrijorăm, însă tot ce cade peste ar trebui să ne îngrijoreze și să ne trimită la medic.” , a povestit Simona Dragomir.

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât femeile cât și bărbații.

Medicamentele pentru inimă, scăderea colesterolului, medicamentele pentru acnee pot determina o accentuare a căderii părului. Sarcina, deficiențele nutriționale, în special persoanele care sunt vegetariene sunt de asemenea cauze ale căderii părului.

„Nu trebuie să ne spălăm atât de frecvent părul, dermatologul recomandă 2-3 spălări pe săptămână, întrucât dacă îl spălăm prea des distrugem filmul hidrolipidic, dacă ne spălăm prea rar sebumul accentuează căderea părului. Să folosim puține produse de styling, să nu ne tapăm părul, să nu ne decolorăm prea des părul” , a declarat un medic dermatolog,

Neatza cu Răzvan și Dani. Părinții, tot mai îngrijorați de siguranța copiilor la școală... România va organiza turneul final Euro U19 din 2021!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x