Antena Căutare

Video ISTORIC! Imagini de COLECȚIE de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria!

Cătălin Oprişan de la „Neatza cu Răzvan și Dani” ne-a făcut dimineața mai specială atunci când a arătat tuturor imagini de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria!

Cătălin Oprişan de la „Neatza cu Răzvan și Dani” ne-a făcut dimineața mai specială atunci când a arătat tuturor imagini de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria!

La 15 octombrie 1922, s-a desfășurat, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, ceremonia încoronării regelui Ferdinand I și a reginei Maria. Coroanei regale de oțel a regelui Carol I, ce amintea de Plevna, i s-au adăugat însemnele Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei, simbolizând actul unirii tuturor provinciilor istorice românești sub sceptrul aceluiași monarh.

În condițiile unui nou cadru geopolitic, regele Ferdinand I a sprijinit inițiativele, în special, pe cele ale guvernelor liberale, ce au determinat schimbări importante în structura economică, social-politică și culturală a României: reforma electorală, bazată pe votul universal (pentru bărbați), reforma agrară (promisă de rege, pe front, în 1917, ca un act de justiție socială, dar și ca o recunoaștere a contribuției țăranilor în haine ostășești la războiul de întregire națională). Totodată, a fost promulgată o nouă Constituție, prin care s-a asigurat temeiul juridic pentru dezvoltarea României Mari, potrivit volumului ''Enciclopedia șefilor de stat și de guvern ai României'' (Nicolae C. Nicolescu, Ed. Meronia, 2011).

Sursa: Agerpres

Răzvan a povestit TOTUL! Ce s-a întâmplat cu Dani Oțil! „Mi-a zis să mă duc la el că moare și că a chemat ambulanța”... Răzvan și Dani nu s-au mai putut abține și au făcut o dezvăluire COLOSALĂ! „Te-aș mirosi eu, dar...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x