Antena Căutare

Marea liberare a "lovit" echipa de la Neatza cu Răzvan și Dani. Uite ce meserii și-au atribuit pe timp de relaxare. Cătălin Oprișan: Sunt custodele micului muzeu din Micul Paris

Muzeele, frizeriile și turismul au fost grav afectate pe timp de carantină. Dar de pe 15 mai își deschid porțile pentru clienți. Echipa de la Neatza cu Răzvan și Dani arată cum vor arăta aceste locuri pe timp de stare de alertă.

O serie de afaceri, cum sunt frizeriile, saloanele de coafură , muzeele, sau cabinetele stomatologice, se vor redeschide din 15 mai, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis, după o discuție cu premierul Ludovic Orban și alți decidenți din Guvern.

România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile. Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație

Principalele măsuri anunțate de Iohannis:

După 15 mai putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității, unde avem treabă, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem.

Așa-numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind cam de 2 săptămâni, de regulă.

Primele măsuri le vom lua din 15 mai, iar următorul calup de relaxare va veni probabil la începutul lunii iunie, pe urmă la mijlocul lui iunie și așa mai departe.

Din 15 mai vom avea de exemplu la dispoziție iarăși saloanele de îngrijire personală, deci se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie și așa mai departe.

Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomoatologice, muzeele.

Dar toate în condiții speciale de distanțare socială, de igienă.

Cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise și, de asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun. Sunt măsuri obligatorii.

Deplasările, în esență, vor fi restricționate atunci când se va pleca din localitate. Vor fi și excepții: va fi voie să se plece din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale, este posibil să se iasă pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității.

Măsurile de relaxare nu se vor aplica în localitățile aflate în carantină, decât atunci când experții vor constata diminuarea pericolului.

Hai, liberare! Pe 15 mai, la miezul nopții, românii au ieșit din izolare

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan şi Dani” ca să afli mai multe detalii despre acest subiect!

Prognoza Meteo, 15 mai 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ploi și unde se vor înregistra cele mai ridicate tempera... Se redeschid bisericile! Nu este permisă sărutarea icoanelor. Ce reguli sunt impuse credincioșilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x