Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani. Cauzele insuficienţei cardiace. Sfaturile specialistului

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la Neatza cu Răzvan și Dani, explică care sunt cauzele insuficienţei cardiace.

În procesul de adaptare la condițiile de mediu organismul suprasolicită sistesum cardiovascular și astfel pot apărea anumite probleme de sănătate.

Atunci când mușchiul inimii nu mai pompează cantitatea de sânge necesară organismului apare insuficiența cardiacă. Asta înseamnă că inima nu mai lucrează așa cum ar trebui, cu timpul inima obosește și începe să devină mai puțin eficientă.

„Insuficiența cardiacă este punctul final al multor afecțiuni cardiovasculare. Cele mai frecvente afecțiuni sunt legate de arterele care irigă mușchiul inimii, afecțiuni ale valvelor și mult mai rar afecțiuni congenitale, care de regulă sunt descoperite în prima parte a vieții.” , a declarat Carmen Oprea, specialist medicină internă.

Consumul de alcool în exces distruge mușchiul cardiac, la fel fumatul.

Respirația grea, scăderea tolerenței la eforturile pe care înainte le desfășuram cu bine, durerea în piept pe care pacientul poate să le resimtă ca pe o arsură, o apăsare, presiune, palpitații, mărirea de volum a gambelor sunt câteva dintre problemele care ar trebui să ne dea de gândit.

Neatza cu Răzvan și Dani. Dani Oțil, probleme de sănătate din cauza efortului fizic. „Am o inimă nefiresc de mare. Am fo... Neatza cu Răzvan și Dani. Viața fără copil. Motivele pentru care din ce în ce mai mulți români nu își doresc să devină p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x